12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM asteapta jucatori

SCM asteapta jucatori

Usor-usor, noul Sport Club Municipal (SCM) din Craiova incepe sa se puna pe picioare. Dupa ce la sfârsitul lunii trecute consiliul local a aprobat bugetul de cinci miliarde de lei vechi, oamenii din club au trecut la treaba. Unul dintre primele lucruri facute, chiar daca este mai mult simbolic, a fost crearea stemei. Cum era normal, stema seamana foarte mult cu cea a orasului Craiova: imaginea il reprezinta pe Sfântul Dumitru, amenintând cu sulita un dusman nevazut, iar in partea de jos scrie Sport Club Municipal. Asa cum s-a stabilit, culorile noului SCM vor fi alb si albastru.


Referitor la problemele mai importante ale clubului, presedintele Nicu Stoian si „vicele“ Mugur Gusatu s-au aflat zilele trecute in Bucuresti, de unde au luat certificatul de identitate sportiva a Sport Club Municipal Craiova. „Am obtinut certificatul si am trecut la urmatorul pas, afilierea la federatii. Deocamdata am completat fisa de afiliere la FR de Volei, urmeaza baschetul si handbalul“, a spus presedintele Nicu Stoian. Ca o noutate, Consiliul Director al SCM s-a marit. Pe lânga Stoian, Gusatu si Ion Constantinescu au mai venit doi consilieri locali, Octavian Podeanu si Dan Magla.


Spioni la turnee de juniori


Dincolo de toate treburile organizatorice, cea mai importanta este problema aducerii de jucatori, pentru alcatuirea loturilor care in toamna vor fi inscrise in campionat. Deja s-au purtat discutii cu mai multi voleibalisti de la cluburi din tara, iar in urmatoarea perioada trioul Stoian, Gusatu si Ion Constantinescu va pleca prin tara pentru a asista la turneele semifinale de volei pentru juniori, in vederea selectarii unor jucatori care in viitor sa evolueze pentru SCM Craiova.


La handbal si baschet masculin, cât si la volei feminin se va colabora cu CS Universitatea, urmând ca sportivii sa fie legitimati la doua cluburi, iar in campionat sa joace sub titulatura SCM-CS Universitatea Craiova. Mai-marii de la SCM intentioneaza sa infiinteze si o echipa de baschet feminin, de perspectiva, pe scheletul formatiei de junioare de la CSS „U“ Craiova, acolo unde câteva dintre elevele lui Liviu Manea sunt componente ale loturilor nationale. In primul an de viata al Sport Club Municipal Craiova, echipele nu vor avea ca prim obiectiv promovarea, ci mai degraba alcatuirea unor loturi puternice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS