10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLegiunea româno-ucraineana ataca Sevilla

Legiunea româno-ucraineana ataca Sevilla

Trupa lui Mircea Lucescu, Sahtior, la care evolueaza Rat si Marica, va incerca sa o invinga, in meciul de astazi, de la Donetk, pe detinatoarea trofeului.


In mansa secunda a optimilor de finala ale Cupei UEFA, echipa ucraineana pregatita de Mircea Lucescu, Sahtior Donetk, la care evolueaza fotbalistii români Razvan Rat si Ciprian Marica, va primi astazi, in propriul fief, replica detinatoarei trofeului, FC Sevilla. Trupa lui Lucescu are sansa sa obtina o calificare de rasunet, mai ales ca in tur a remizat, 2-2, pe „Ramon Sanchez Pizjuan“.


Tehnicianul român a declarat ca, daca inainte de prima mansa i s-ar fi spus ca scorul va fi 2-2, ar fi fost multumit, ceea ce nu s-a intâmplat insa la finalul partidei, dat fiind faptul ca Sevilla a egalat in ultimele minute din penalti.


„Am intâlnit cea mai buna echipa din Europa in acest moment. O echipa foarte bine organizata, disciplinata si cu o agresivitate fantastica. Pacat ca in meciul de la Sevilla am avut un astfel de arbitru. A fost foarte influentat de public, acesta fiind cel care a provocat al doilea penalti din care Sevilla a egalat. Returul va fi dificil, pentru ca Sevilla joaca bine in deplasare, astfel ca trebuie sa uitam rezultatul din prima mansa si sa jucam pentru a câstiga“, a opinat tehnicianul român.


Mircea Lucescu nu-i va avea la dispozitie in partida de astazi pe fundasul croat Darijo Srna si pe atacantul brazilian Brandao. Ambii sunt suspendati dupa ce au primit câte un cartonas galben la partida din prima mansa. Lucescu va beneficia, in schimb, de serviciile lui Ciprian Marica, Mariusz Lewandowski si Olexander Kuc, toti trei ispasindu-si etapa de suspendare la partida tur. De asemenea, ar putea reintra si Razvan Rat, acesta fiind refacut dupa accidentarea care l-a tinut departe de gazon aproape o luna.


Nici Sevilla nu va aborda meciul de la Donetk in efectiv complet. Atacantul rus Aleksander Kerzhakov, adus in iarna de la Zenit St. Petersburg, care inscrisese golul in poarta Stelei in returul 16-imilor (1-0), a suferit recent o accidentare la calcâi si nu a fost inclus in lotul pe care Juande Ramos l-a deplasat la Donetk. De asemenea, nici mijlocasul Renato, nerefacut dupa o accidentare mai veche, nu va putea juca. Alt mijlocas, Jesus Navas, este suspendat, iar aparatorul David este incert.


Benfica – PSG


Benfica Lisabona are toate sansele sa recupereze pe „Da Luz“ infrângerea la limita pe care a suferit-o in Franta, in meciul tur, când Paris Saint-Germain s-a impus cu 2-1. Paul Le Guen, antrenorul lui Paris Saint-Germain, are probleme in alcatuirea primului „unsprezece“ cu care va aborda intâlnirea de astazi, cu Benfica. Mijlocasul Edouard Cisse a fost inclus in lotul care s-a deplasat in Portugalia, dar are putine sanse sa joace din cauza durerilor la aductori. La aceasta se adauga absentele de lunga durata ale mijlocasului defensiv Jérémy Clément si aparatorului Mario Yepes. Totodata, mijlocasul ofensiv uruguayan Cristian Rodriguez a suferit o ruptura musculara si a devenit indisponibil, iar mai tinerii lui coechipieri Albert Banning si Samuel Pietre nu vor putea juca tot din cauza unor accidentari.


Tehnicianul francezilor, care are postul pus in pericol deoarece PSG ocupa locul 19 in Ligue 1, a declarat „ca meciurile din Cupa UEFA ajuta echipa sa-si refaca moralul si sa capete incredere“. La Lisabona, Le Guen i-ar putea folosi ca titulari pe Larrys Malabia, Mamadou Sakho si David N’Gog de la echipa de tineret.


Nici Benfica Lisabona nu are toti jucatorii apti pentru meciul de astazi. Antrenorul Fernando Santos va trebui sa se gândeasca la o formula de joc fara fundasul Luisao, accidentat la genunchiul drept in meciul tur, si fara portarul Quim, care a suferit o entorsa la genunchiul stâng. In schimb, a fost recuperat mijlocasul grec Konstantinos Katsouranis.


Espanyol – Maccabi Haifa


Aventura in Cupa UEFA a israelienilor de la Maccabi Haifa se va incheia probabil astazi, când vor juca la Barcelona, cu Espanyol. In tur, la Haifa, cele doua formatii au incheiat la egalitate, 0-0.


Ivan De la Pena, mijlocasul formatiei catalane, s-a aratat increzator in sansele echipei sale de a-i elimina pe israelieni.


„Eu cred ca avem prima sansa dupa rezultatul inregistrat in tur. Nu trebuie insa sa jucam degajat pentru ca, in cazul in care am primi un gol, lucrurile s-ar complica. Maccabi este o echipa agresiva, bine pregatita fizic. Ne-au impiedicat in tur sa inscriem, desi noi avem cel mai bun cuplu de atacanti din UEFA, Walter Pandiani si Luis Garcia, care au impreuna 13 goluri. Noi avem insa multi jucatori care pot sa faca diferenta“, a spus De la Pena, care si-a regasit la Espanyol forma buna pe care o avea in perioada când evolua la rivala FC Barcelona.


Maccabi nu are amintiri placute legate de ultima confruntare cu o echipa spaniola. In turul al doilea al Cupei UEFA, editia 2003/2004, israelienii au remizat pe teren propriu cu Valencia, 0-0, acelasi rezultat inregistrat si in prima mansa cu Espanyol, dar au pierdut apoi, clar, cu 4-0, returul de pe „Mestalla“.


AZ Alkmaar – Newcastle


In tabara „cotofenelor“ de la Newcastle United domneste optimismul inaintea meciului de astazi, de la Alkmaar. Englezii sunt la „adapostul“ victoriei cu 4-2 obtinuta in tur si au incredere ca nigerianul Obafemi Martins, unul dintre cei mai in forma jucatori ai lor, o sa inscrie.


„Olandezii sa fie atenti la Martins. Toata lumea stie ca el reprezinta un pericol permanent atunci când are mingea. In opinia mea, este unul dintre cei mai buni atacanti din Europa si va arata acest lucru si la Alkmaar. In tur, a inscris doua goluri si sunt convins ca va puncta si in Olanda“, a spus mijlocasul francez Antoine Sibierski.


In schimb, Glenn Roeder, antrenorul echipei engleze, a fost mai rezervat in declaratii si l-a laudat pe tehnicianul formatiei AZ Alkmaar, Luis Van Gaal, despre care a spus ca „este poate cel mai bun antrenor din lume“. Glenn Roeder nu i-a inclus in lotul deplasat in Olanda pe americanul Oguchi Onyewu, care nu are drept de joc in Cupa UEFA, si nici pe Craig Moore, Celestine Babayaro si Peter Ramage.


AZ Alkmaar nu a mai pierdut pe teren propriu in competitiile europene de 30 de ani, dar are nevoie acum de o victorie cu scorul de 2-0.


Cupa UEFA, optimi


Programul partidelor care se vor desfasura astazi, in mansa secunda a optimilor de finala ale Cupei UEFA: Sahtior Donetk (Ucraina) – FC Sevilla (Spania) – ora 20.30 (in tur 2-2); AZ’67 Alkmaar (Olanda) – Newcastle United (Anglia) – ora 21.35 (in tur 2-4); Espanyol Barcelona (Spania) – Maccabi Haifa (Israel) – ora 22.30 (in tur 0-0); Benfica Lisabona (Portugalia) – Paris Saint-Germain (Franta) – ora 23.00 (in tur 1-2).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS