10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFC Caracal are palmaresul lui Electro

FC Caracal are palmaresul lui Electro

Craiova ramâne unicul oras din provincie care a avut doua echipe in prima liga participante in Cupele Europene in acelasi sezon, 1992/1993. Campionatul 1991/1992 a fost primul pentru Electroputere in Divizia A, echipa antrenata de Marian Bondrea clasându-se atunci pe locul III, inaintea Universitatii, locul IV, dar ambele formatii din Banie s-au calificat in Cupa UEFA, alaturi de Poli Timisoara. Dupa ani, Electroputere a devenit Extensiv, apoi FC Craiova, dupa care echipa a fost mutata in „Orasul Minunilor“, actuala FC Caracal. „Fiind vorba de o fuziune prin absorbtie, FC Caracal a preluat palmaresul detinut de FC Craiova, Extensiv si Electroputere, denumirile purtate anterior de echipa. Totul este legal, nu exista nici o neclaritate in aceasta chestiune care vad ca face valuri in cazul lui Poli Timisoara“, a precizat Jean Nitulescu, presedintele executiv al FC Caracal.


Fostii antrenori acuza


In Gazeta de Olt de ieri, cei doi fosti antrenori de la FC Caracal in primele doua etape, Emil Vladut si Dragos Bon, au facut declaratii critice la adresa presedintelui Jean Nitulescu, prezentând totodata atmosfera de la echipa ca fiind una in care „un magaziner, Impuscatoiu, ajunsese sa le dea antrenorilor sfaturi tehnice, iar masorul era considerat de conducere mai important decât antrenorii. Am fost vânati de conducerea de la FC Caracal… Dezavantajul nostru a fost ca nu mergeam cu presedintele Nitulescu la pescuit… Cei de la FC Caracal nu se comporta profesionist“. Jean Nitulescu a evitat ieri sa raspunda acestor acuze, precizând: „Nu comentez cele afirmate de cei doi fosti antrenori, nu voi raspunde la acuze cu alte acuze. Este foarte simplu sa denigrezi mintind, asa cum au facut-o ei. Normal ar fi fost ca si punctul meu de vedere sa fi fost consemnat“.


Clauza pentru „Rosu“


In privinta noului cuplu de antrenori, Ungureanu si Bita, oficialul caracalean a precizat ca acestia si-au intrat deja in pâine, fiind ajutati si de tehnicianul Sabin Ciurea, care pregateste portarii de doua ori pe saptamâna. Ungureanu a semnat un contract pe un si jumatate cu o clauza care-i permite lui „Rosu“ sa poata parasi gruparea olteana in cazul in care are o oferta din afara României. „Clauza lui Ungureanu devine nula daca FC Caracal promoveaza in Liga I. El ne-a spus ca este in contact cu o echipa din strainatate si n-ar fi exclus ca la un moment dat sa vrea sa plece. Ungureanu are ca obiectiv clasarea echipei pe locul II in aceasta editie de campionat. In aceasta vara se va renegocia contractul cu Ungureanu in functie de liga in care va evolua echipa in sezonul urmator, 2007/2008. Altfel, jucatorii nu vor fi penalizati pentru rezultatele din primele doua etape, ci, o data cu meciul din etapa de sâmbata aceasta, o luam de la zero, ca sa zic asa. Incepem un nou drum si sper ca de la Resita sa nu venim cu mâna goala. Resitenii ne-au creat probleme in meciul din tur, ne-au invins cu 1-0, asa ca ar trebui acum sa ne luam revansa!“, a mai spus Nitulescu. In meciul de la Resita nu va juca Pasare, fiind suspendat pentru patru cartonase galbene acumulate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU