3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia cauta inlocuitor pentru Caba

Energia cauta inlocuitor pentru Caba

In cazul in care echipa va retrograda, membrii Consiliului Director al clubului isi vor prezenta demisiile.


Dupa ce l-au debarcat pe tehnicianul Vlad Caba, conducatorii echipei de handbal masculin Energia Pandurii Târgu Jiu incearca sa-i gaseasca acestuia un inlocuitor dispus sa preia din vara formatia gorjeana. „Vom bate palma cu alt antrenor si vom astepta sa ni se propuna transferurile. Este o chestiune de zile sa ne intelegem cu un nou antrenor. Asta inseamna ca acesta o sa inceapa din vara si pâna atunci o sa-si faca strategia. Suntem in negocieri cu mai multi antrenori si vom vedea care vrea sa vina la Târgu Jiu“, a declarat presedintele sectiei de handbal a clubului Energia Pandurii, Gore Popescu. Membrii Consiliului Director isi asuma raspunderea pentru numirea lui Mircea Pasek (foto), in cazul retrogradarii echipei in divizia A acestia urmând sa-si prezinte demisiile.


Contraziceri intre sefi


Sefii clubului continua sa vina cu argumente puerile in fata presei incercând sa motiveze demiterea lui Caba, de genul neprezentarea unui raport de activitate sau neatingerea obiectivului de performanta, locurile 1-8, invocat prematur. „Noi, Consiliul Director, consideram ca obiectivul, locurile 1-8, nu mai poate fi atins teoretic si, mai mult, s-au luat in considerare rezultatele de pâna acum. Al doilea punct pe care noi i l-am reprosat este ca i-am cerut sa analizeze fiecare etapa si sa faca un raport de evaluare. Raportul trebuia sa fie inregistrat la club si predat aici. Nu este facut, pentru ca altfel ar fi fost aici“, a sustinut presedintele CD, Ion Surdu.


Gore Popescu apreciaza in schimb activitatea tehnicianului si recunoaste ca echipa poate atinge obiectivul stabilit in ultimele sase etape ramase de disputat din Liga Nationala. „Nimeni nu a spus ca domnul Caba nu si-a facut datoria la Târgu Jiu, pentru ca dânsul a facut un pas inainte cu echipa, in sensul unor imbunatatiri organizatorice si de antrenament. Dar nu a avut rezultate. Domnul Pasek trebuie sa adune cât mai multe puncte in urmatoarele meciuri. Teoretic, putem ajunge si pe locul sapte daca obtinem toate punctele“, a declarat Popescu.


Cei doi s-au prezentat la negocieri cu antrenorul demis pentru rezilierea amiabila a contractului, clubul urmând sa plateasca pâna la urma o suma in jurul a 15.000 de euro.


Popescu a recunoscut ca echipa nu are valoare


Cu toate ca antrenorul plateste intotdeauna pentru lipsa de rezultate, asta nu inseamna ca de fiecare data este principalul vinovat pentru situatia unei echipe. In ultimii patru ani, transferurile la Energia Pandurii au fost facute de conducatori peste capul antrenorilor, Liviu Andries si Vlad Caba afirmând in mai multe rânduri ca handbalistii adusi nu au valoare in comparatie cu pretentiile conducerii.


Gore Popescu a acuzat antrenorii ca nu s-au implicat in campaniile de transferuri, recunoscând in acelasi timp ca actuala echipa este lipsita de valoare. „In ultimii patru ani, numai conducerea a adus jucatori si probabil ca numai anul acesta v-ati prins de acest lucru. Si pe Pancu, si pe Filip i-am adus eu pentru ca antrenorii au stat cu mâinile in sân si când li se cerea sa aduca jucatori se termina perioada de transferuri. Antrenorul trebuie sa vina cu propuneri, cu cinci jucatori pe post in ordine prioritara si sa-mi spuna «pe asta mi-l aduci», iar eu sunt obligat sa-l aduc. Nu cu echipa asta am ajuns in cupele europene, au fost modificari. Pai, cu formatia asta nu poti sa te deplasezi nici dincolo de granita“, a declarat Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS