12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTamas incearca imposibilul cu Celta

Tamas incearca imposibilul cu Celta

Echipa la care este legitimat fundasul român se afla in fata unei misiuni foarte dificile in incercarea de a o elimina pe Werder Bremen, dupa ce nemtii s-au impus in Spania, cu 1-0.


Mansa a doua a optimilor de finala ale Cupei UEFA se va desfasura pe parcursul a doua zile, astazi urmând sa se joace patru meciuri, celelalte patru partide din aceasta faza a competitiei fiind programate mâine.


Celta Vigo, echipa la care este legitimat si Gabriel Tamas, se afla in fata unei misiuni foarte dificile in incercarea de a o elimina pe Werder Bremen in optimile Cupei UEFA, dupa ce nemtii s-au impus in Spania, cu 1-0. Si jucatorii echipei spaniole au recunoscut ca au sanse mici de a accede in sferturi, dupa infrângerea din tur, decisa de golul lui Almeida (’84). „Va fi greu pentru noi sa ne impunem la Bremen. Werder are o echipa foarte puternica si avem nevoie si de noroc. Totusi, spre deosebire de Primera Division, unde fiecare meci este decisiv pentru salvarea de la retrogradare, in UEFA jucam mai relaxati si putem produce o surpriza. Atmosfera in lotul nostru pot sa spun ca este foarte buna“, a spus portarul Celtei, Esteban Suarez.


De partea cealalta, antrenorul german, Thomas Schaaf, este linistit, la adapostul victoriei din tur: „Am obtinut o victorie importanta in Spania, care ne-a transformat in favorita la calificare. Dar trebuie sa fim precauti. Acest meci va incepe de la 0-0 si, la fel cum am câstigat noi in tur, o pot face si ei“.


Leverkusen – Lens


Pe „BayArena“ din Leverkusen, formatia germana Bayer este favorita in disputa cu RC Lens, dupa ce in tur francezii au câstigat la limita, cu 2-1.


Cu toate acestea, echipa din Leverkusen este obosita, urmând sa joace astazi al patrulea meci in zece zile. In plus, nemtii ar putea fi privati si de prezenta unui jucator foarte important, Carsten Ramelow, absent duminica la Hamburg in campionat si incert pentru partida de pe „BayArena“. De asemenea, va lipsi Haggui, care este suspendat dupa ce a fost eliminat in minutul 69 al partidei din prima mansa.


Optimismul nu lipseste insa din tabara germana, iar antrenorul Michael Skibbe sustine ca a contat foarte mult golul inscris in tur, la Lens. „Va conta mult golul inscris de noi in tur. Am controlat meciul tur pâna la acel penalti si apoi ne-am aparat foarte bine in zece oameni. Lens nu si-a creat mari ocazii. Sunt optimist in ceea ce priveste returul“, a spus Skibbe.


La fel de increzator in calificare este si tehnicianul francezilor, Francis Gillot: „Cred ca suntem in stare sa inscriem in Germania. Aceasta echipa din Leverkusen isi poate crea multe ocazii de gol, dar poate si primi goluri pentru ca se va descoperi in defensiva. Este o echipa care joaca la fel atât in deplasare, cât si acasa“.


Osasuna – Rangers


Osasuna Pamplona (Spania) are prima sansa in disputa de acasa cu Glasgow Rangers (Scotia), dupa ce in tur scorul a fost egal, 1-1.


La meciul de la Pamplona, Glasgow Rangers nu va putea beneficia de serviciile portarului Allan McGregor. Goal-keeper-ul scotienilor isi ispaseste ultima din cele doua etape de suspendare pe care le-a primit in partida cu israelienii de la Hapoel Tel-Aviv, din 16-imi (4-0).


La Osasuna va reintra mijlocasul Patxi Punal, care a efectuat etapa de suspendare la meciul tur. Antrenorul formatiei iberice, Jose Angel Ziganda, se confrunta insa cu câteva probleme de lot. La antrenamentul efectuat luni, care a fost mai mult de recuperare dupa meciul sustinut duminica seara cu Valencia in campionat, mijlocasul spaniol Valdo si atacantul sârb Savo Milosevic s-au pregatit separat, ei fiind incerti pentru partida de pe stadionul „Reyno de Navarra“ din cauza unor accidentari usoare. Acestora li se adauga mijlocasul francez Ludovic Delporte, care nu s-a mai antrenat in ultimul timp din cauza unei rupturi la cvadricepsul drept.


In ceea ce priveste sansele de calificare ale formatiei din Pamplona, atacantul camerunez Pierre Webo s-a declarat optimist: „Am avut evolutii bune in ultimele doua partide si ne-am creat multe ocazii de gol. Suntem foarte concentrati, am muncit mult la antrenamente si cred ca avem prima sansa la calificare. Ne ajuta putin si rezultatul inregistrat in tur“.


Tottenham – Braga


Formatia engleza Tottenham nu ar trebui sa aiba probleme pentru meciul retur cu portughezii de la Sporting Braga, britanicii impunându-se in prima mansa, in deplasare, cu 3-2. In ciuda victoriei din Portugalia, Martin Jol, antrenorul formatiei Tottenham, ia in serios meciul retur, declarând ca nu va menaja pe nimeni si va alinia cea mai buna formatie. Printre titulari se va numara si golgheterul lui „Spurs“, bulgarul Dimitar Berbatov, care nu s-a aratat deranjat de faptul ca va fi prezent pe teren pentru a treia oara intr-o saptamâna. „Daca Martin Jol a decis sa ma foloseasca si la returul cu Braga, nu este nici un fel de problema. Sunt pregatit sa joc si in fiecare zi. Ma simt excelent la acest club, unde sunt oameni minunati, si sunt pregatit sa dau totul pe teren“, a spus Berbatov. Atacantul bulgar nu a reusit sa puncteze in meciul tur, dar si-a trecut in cont in acest sezon 17 goluri, ultimul fiind inscris duminica, in meciul din Cupa Angliei cu Chelsea.


Cupa UEFA, optimi


Partidele care se vor juca astazi in mansa secunda a optimilor de finala ale Cupei UEFA: Bayer Leverkusen (Germania) – RC Lens (Franta) – ora 19.15 (in tur 1-2) – arbitru: Olegario Benquerenca (Portugalia); Osasuna Pamplona (Spania) – Glasgow Rangers (Scotia) – ora 21.45 (in tur 1-1) – arbitru: Claus Bo Larsen (Danemarca); Werder Bremen (Germania) – Celta Vigo (Spania) – ora 21.45 (in tur 1-0) – arbitru: Stefano Farina (Italia); Tottenham (Anglia) – Sporting Braga (Portugalia) – ora 22.15 (in tur 3-2) – arbitru: Laurent Duhamel (Franta).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS