10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Demis fara motive

Tehnicianul Vlad Caba a fost demis din functia de antrenor principal al echipei de handbal masculin Energia Pandurii Târgu Jiu, conducatorii gruparii gorjene cautând acum motivul legal al acestei decizii.


Invocând lipsa rezultatelor, Consiliul Director al clubului CS Energia Rovinari a hotarât sa-l demita pe antrenorul echipei de handbal masculin Vlad Caba, dar si pe „antrenorul secund“ Gore Albici, se precizeaza intr-un comunicat semnat de presedintele CD, Ion Surdu. Instalat de curând in fruntea clubului, reprezentantul energeticienilor in Consiliul Director, Ion Surdu, nu avea habar ca Albici detine functia de delegat si nu de antrenor secund la Energia Pandurii, secundul lui Caba fiind chiar succesorul acestuia, Mircea Pasek.


Vlad Caba este al doilea tehnician demis de conducerea clubului in acest sezon, dupa Liviu Andries, interimatul fiind asigurat de fiecare data de Mircea Pasek, protejatul lui Cornel Popescu, vicepresedintele consiliului judetean, unul dintre sponsorii echipei si membru in CD. Desi a semnat cu Energia Pandurii un contract valabil pe 17 luni, Caba a fost demis dupa sapte meciuri oficiale, doua câstigate si cinci pierdute, lasând echipa pe acelasi loc pe care era in momentul semnarii intelegerii.


Demiterea lui Caba costa 25.500 de euro


Pentru ca membrii Consiliului Director nu au gasit nici un punct in contractul semnat de Vlad Caba cu Energia Pandurii care sa duca la desfacerea unilaterala a contractului de munca, gruparea gorjeana trebuie sa-i achite tehnicianului integral valoarea contractului, adica 25.500 de euro. Conducatorii i-au reprosat lipsa de rezultate, insa, in intelegerea parafata cu clubul, Caba poate fi tras la raspundere doar pentru neindeplinirea obiectivului, salvarea de la retrogradare, care nu este periclitat in acest moment. „Am fost chemat de Comitetul Director al echipei, iar domnul presedinte Surdu mi-a comunicat ca s-a luat hotarârea de a inceta relatiile contractuale. A fost invocat faptul ca nu s-a atins obiectivul de performanta, la care mi-am rezervat dreptul de a spune ca atâta timp cât mai sunt sase etape de disputat nu este acoperita in totalitate aceasta afirmatie. Pentru ca nu vreau sa blochez bunul mers al echipei, am luat nota de aceasta comunicare, am cerut sa mi se prezinte in scris motivatia oficiala exacta si imi rezerv si dreptul de a inainta un memoriu si comisiilor federale, pentru a constata daca aceasta demitere este intemeiata si legala“, a comentat Caba demiterea sa.


„Obiectivul poate fi atins“


Desi vina pentru situatia dezastruoasa a echipei nu le apartine in totalitate, la Energia Pandurii au platit in acest sezon pentru rezultatele sub asteptari doar antrenorii Liviu Andries si Vlad Caba. „Sedintomanii“ din conducerea administrativa nu si-au asumat responsabilitatea, desi multi jucatori au fost transferati peste capul antrenorilor. Sefii nu au tinut cont de faptul ca doi jucatori au plecat in aceasta iarna, Balea si Neskov, iar Preda nu a putut fi folosit la capacitate maxima din cauza unor probleme medicale. Jucatorii au apreciat totusi metodele pedagogice ale lui Caba, nu si conducatorii, care i-au reprosat printre altele ca nu tipa si nu-i injura pe elevii sai. Totusi, obiectivul putea fi indeplinit, acesta cazând acum in sarcina lui Mircea Pasek, tehnicianul de vreme rea al „pandurilor“.


„Ideea venirii mele aici a fost alta, construirea unei echipe. Ma bucur ca jucatorii m-au sustinut, am incercat sa-i cunosc cât mai bine in timpul scurt pe care l-am avut la dispozitie. Eu am facut cam tot ce a tinut de mine, dar cu lotul avut la dispozitie si presiunile care au fost in jurul echipei este greu. Am incercat sa ordonez jocul echipei, nu am incercat sa aduc noutati fenomenale care sa o deregleze. Cred ca jucatorii au inteles ce le-am cerut si urma sa se sedimenteze ceea ce lucram. Cu siguranta situatia nu este atât de dramatica cum o prezinta unii si obiectivul poate fi atins. Pacat ca nu mi s-a dat aceasta sansa de a merge mai departe. Decizia apartine clubului“, a incheiat Caba.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS