14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Victorii pe linie

De multa vreme, echipele de sala din Banie nu au mai jucat in aceeasi zi pe teren propriu. Asadar, sâmbata a fost o etapa inedita, când toate cele trei formatii ale CS Universitatea Craiova – handbal masculin, volei feminin si baschet masculin – au evoluat in Sala Sporturilor. Si a fost un cuplaj cu noroc, care i-a facut pe iubitorii acestor sporturi sa spere ca in urmatorii ani aceste echipe pot reveni in prima divizie.


Prima victorie a zilei pentru craioveni, si cea mai surprinzatoare, a fost obtinuta de handbalisti, care au depasit cu scorul de 32-23 (16-12) pe Delignit Mehedinti. A fost primul succes al elevilor lui Paul Stuparu si Ion Cioc in Divizia A si pentru ca a venit abia dupa 17 runde, la finalul meciului tinerii jucatori craioveni au incins o hora a bucuriei. „Mereu am crezut in viitorul acestor copii. Astazi (sâmbata – n.r.) am obtinut primul succes, unul de moral, in fata unei echipe dificile. Am fost mai disciplinati tactic fata de alte jocuri. Ne-am aparat cu mult curaj si am marcat pe contaatac“, a spus dupa meci antrenorul Paul Stuparu. Universitatea Craiova a jucat in formula: Tranca – Mincan (8 goluri), Dondon, (4), Margineanu (3), Pascu (4), Serban (8), Birlogeanu (5). A mai intrat: Girvan. Suparat ca a fost batut de o echipa de copii, antrenorul mehedintenilor l-a amenintat pe Ion Cioc: „Sa nu indrazniti sa veniti la Severin, ca va arunc in Dunare!“.


Celelalte rezultate: Unirea Sânnicolau Mare – Universitatea Pitesti 33-29, CSM Lugoj – Romvag Caracal 16-25. In runda urmatoare, CS Universitatea, care este tot pe ultimul loc, dar cu trei puncte, va intâlni, in deplasare, liderul Romvag Caracal, echipa formata in mare parte din jucatori craioveni, fosti elevi ai profesorului Paul Stuparu.


Voleibalistele s-au impus lejer


Voleibalistele Universitatii Craiova si-au adjudecat si ele victoria, scor 3-0 (21, 11, 12), in fata celor de la CSM – CSS Sibiu, intr-un meci care se anunta derbi, dar care s-a incheiat cu succesul clar al oltencelor, dupa o ora si zece minute de joc. Elevele lui Adrian Cotoranu si Dina Pusa, care a preferat sa nu intre in teren nici un minut, au facut un joc excelent, in fata unei echipe care nu s-a regasit. In nici un moment nu s-a pus problema echipei câstigatoare, pentru ca formatia din Banie a fost mereu cu o clasa peste sibience, mai ales in seturile doi si trei. In urma acestui succes, oltencele au egalat la puncte CSM – CSS Sibiu si ramân in lupta pentru calificare la turneul semifinal. „Am recuperat seturile pierdute, dar de acum incepe greul pentru ca nu trebuie sa mai pierdem vreun set daca vrem calificarea. Am batut pentru ca nu am mai facut prostii asa mari ca in meciurile trecute“, a declarat antrenorul Cotoranu. Pe parcursul jocului, la Universitatea au evoluat: Guta, Moruntale, Sticlaru, Toma, Smarandache, Amza, Clincea, Anghelut, Paraschiv si Solcan (libero). Peste doua saptamâni, oltencele vor evolua cu CSS 2 – CSM Baia Mare, echipa formata din componentele lotului de tineret al României.


Ultima victorie pentru craioveni, care a incheiat o zi minunata, a fost obtinuta de baschetbalistii lui Marius Toma, care au invins, intr-un meci din Divizia B, pe BC Timba Timisoara, scor 89-62 (41-28). Victoria a insemnat calificarea matematica a oltenilor la turneul semifinal.


„Urmatoarele cinci partide vor fi unele de pregatire“, a spus antrenorul Toma. Acesta a trimis in teren sâmbata urmatoarea formula de echipa: Albu, Andonie, Lepadat, Corneanu, Liculescu. Pe parcurs au mai intrat: Popescu, Ionescu, Florescu, Chimoiu, Peteleaza, Dirman.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS