17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportStartul se da in Qatar

Startul se da in Qatar

Campionatul Mondial de motociclism viteza, editia 2007, va lua startul astazi, in Qatar, pe sinuosul circuit Losail. La cea mai mediatizata sectiune a motomondialului, clasa MotoGP, dorinta de revansa a lui Valentino Rossi, „ranit“ in 2007 de succesul americanului Nicky Hayden, foamea permanenta de succes a lui Loris Capirossi, talentul lui Marco Melandri si constanta lui Daniel Pedrosa si Colin Edwards sunt doar câteva dintre „ingredientele“ care au facut ca inceputul sezonului sa fie asteptat cu sufletul la gura de iubitorii motoarelor.


La toate acestea se adauga noutatile tehnice, cea mai importanta dintre ele fiind trecerea de la motoarele de 990 cc la propulsoarele de 800 cc, mai putin puternice, dar aproape la fel de rapide, dupa cum au demonstrat rezultatele ultimelor teste efectuate de piloti la Jerez. Si calendarul prezinta o noutate, anul acesta urmând sa se dispute o cursa in plus, cea de la Misano Adriatico (San Marino), programata pe 2 septembrie.


Cu prima sansa la titlu, la fel ca in ultimii ani, este creditat „Il Dottore“ Rossi, mai ales dupa implicarea concernului Fiat in sponsorizarea echipei Yamaha, care timp de doua sezoane va purta numele „Fiat Yamaha Team“. Iar motocicleta lui Valentino nu-si va schimba doar lookul. In schimb, Honda spera sa-l ajute pe americanul Hayden sa-si pastreze titlul cu noul model RC212V, iar echipa Ducati va iesi pe pista cu Desmosedici GP 7, o motocicleta testata in aceasta iarna pe patru continente si de la care Loris Capirossi are asteptari mari.


Ieri, la cea de-a treia sesiune a antrenamentelor libere de pe circuitul de la Losail, cel mai bun timp i-a apartinut americanului de la Yamaha, Colin Edwards, care a fost secondat de coechipierul sau Valentino Rossi. Al treilea timp a fost inregistrat de australianul Casey Stoner (Ducati). Italienii Marco Melandri si Loris Capirossi s-au clasat pe locurile sase, respectiv sapte, in timp ce campionul mondial en-titre, Nicky Hayden, a inregistrat abia al optulea timp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS