17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Victoria lui Kaka

AC Milan a avut nevoie de prelungiri pentru a elimina formatia scotiana Celtic Glasgow in optimile Ligii Campionilor. Italienii s-au impus cu scorul de 1-0, miercuri, pe teren propriu, printr-un gol marcat de Kaka (’93), dupa ce la sfârsitul celor 90 de minute regulamentare rezultatul a fost 0-0, la fel ca in tur. Celtic a reusit sa duca meciul in prelungiri in special datorita interventiilor de exceptie ale portarului Boruc.


Milan a inceput in forta, iar Clarence Seedorf a patruns pe partea stânga si l-a servit in careu pe Kaka, dar brazilianului i s-a opus goal-keeper-ul oaspetilor. Au urmat alte câteva ocazii ale milanezilor, ratate de Seedorf, Kaka si Inzaghi. Scotienii au replicat prin japonezul Nakamura.


In repriza a doua, ostilitatile s-au desfasurat la fel ca in prima parte, iar pericolul pentru scotieni a venit in special de pe partea stânga, zona in care Jankulovski a urcat de multe ori in atac. Cu 20 de minute inainte de final, Milan a irosit doua sanse bune de gol. Mai intâi, McManus a scos de pe linie lovitura de cap a lui Inzaghi, iar apoi Naylor a respins din fata portii sutul lui Ambrosini. In ultimele cinci minute ale timpului regulamentar, italienii au fost de trei ori aproape de deschiderea scorului, protagonisti fiind Seedorf, Maldini si Kaka, ultimul trimitând mingea in transversala. In al treilea minut al primei reprize de prelungiri, brazilianul Kaka a patruns prin defensiva scotienilor si de la 12-13 metri l-a invins pe Boruc cu un sut pe jos.


Antrenorul lui AC Milan, Carlo Ancelotti, a apreciat ca fiind foarte importanta victoria cu Celtic Glasgow.


„Este o victorie foarte importanta, care ne da multa forta. Meciul a fost greu, dar noi l-am jucat bine si apoi a venit golul lui Kaka. Nu stiu daca facem parte din cele mai puternice echipe din sferturi, dar in orice caz suntem acolo. Este normal ca Totti sa-si doreasca un meci AS Roma – AC Milan in sferturi, deoarece romanii ne-au invins in campionat si in Cupa Italiei. Insa Liga Campionilor este altceva“, a spus Ancelotti.


La rândul sau, antrenorul echipei Celtic Glasgow, Gordon Strachan, a spus ca daca ar fi existat Liga Campionilor pentru determinare si curaj, atunci formatia sa ar fi câstigat-o.


„Daca exista Liga Campionilor pentru determinare si curaj, atunci noi am fi câstigat-o. Trebuie sa ne imbunatatim tehnica daca vrem sa mergem mai departe, dar cu siguranta suntem pe drumul cel bun. Competitia ne-a adus o mare experienta si vom trage invataminte din ea“, a comentat Strachan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS