12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNeagoe cunoaste secretele clujenilor

Neagoe cunoaste secretele clujenilor

Chiar daca joaca pe terenul unei formatii care are obiectiv clasarea pe un loc de Liga Campionilor, tehnicianul „pandurilor“ spera sa obtina macar un punct sub Dealul Feleacului.


Pandurii Târgu Jiu porneste cu sansa a doua in jocul cu CFR Cluj de mâine, chiar daca ambele grupari si-au facut publice pretentiile europene. Daca ardelenii au ca obiectiv clasarea pe locul doi, care duce in Liga Campionilor, Pandurii spera sa ajunga in Europa prin intermediul Cupei României. Desi au obiective diferite, oltenii cred ca pot scoate un rezultat bun pe terenul „ceferistilor“ clujeni. Echipa lui Bergodi pare sa nu aiba secrete pentru antrenorul Eugen Neagoe, acesta atragând atentia ca pericolul vine de pe partile laterale.


„Noi avem ca obiectiv evitarea retrogradarii, CFR Cluj, de când a inceput campionatul, si-a fixat obiectiv calificarea intr-o cupa europeana, chiar Liga Campionilor. Avem obiective total opuse, dar cu o concentrare si o daruire mari vom putea scoate un rezultat bun la Cluj. Cunoastem bine echipa din Cluj, nu are importanta cu câti atacanti joaca, poate sa joace si cu cinci, important este ceea ce facem pe teren. Cheia meciului este jocul echipei noastre. Sunt mai multi jucatori periculosi, au doi atacanti buni, Surdu si Semedo, jucatori de viteza pe partile laterale la care trebuie sa fim foarte atenti“, sustine „Geana“.


Rus uita de prieteni


De loc din Turda si stabilit la Cluj Napoca, fundasul „pandurilor“, Alin Rus, nu a evoluat niciodata pentru vreuna din rivalele de sub Dealul Feleacului, Universitatea Cluj sau CFR, insa este prieten cu multi componenti ai echipei lui Cristiano Bergodi. Acesta si-a atentionat cunostintele de la Cluj ca amicitia se suspenda pe parcursul jocului de mâine.


„Am multi prieteni la Cluj printre fotbalistii de la CFR: Coroian, Anca, Minteuan, Jula, Turcas. Cu Anca am jucat fotbal pe sintetic aproape zilnic, in pauza competitionala. Sâmbata, 90 de minute, pe teren o sa uitam ca ne cunoastem“, a precizat Rus. Acesta crede ca CFR Cluj nu are valoare de primele trei locuri ale clasamentului in ciuda obiectivului indraznet, Liga Campionilor, fixat de conducere. „Sunt o echipa buna, dar tot pe locul patru-cinci o sa termine la sfârsitul campionatului. Daca vom fi uniti cum am fost in turul campionatului avem forta sa obtinem un rezultat pozitiv la Cluj“, a mai spus Rus.


Bun si egalul la Cluj


Dupa ce a marcat golul de trei puncte cu Poli Iasi, in prelungirile meciului, Adrian Popescu nu este sigur ca se va regasi printre titularii jocului de la Cluj: „Eugen (Neagoe – n.r.) stie cine trebuie sa intre in primul unsprezece in functie de cum se pregateste fiecare si sigur va introduce pe teren jucatorii cei mai in forma“.


Pentru linistea „pandurilor“, o victorie la Cluj ar fi ideala, insa nici un punct nu este de neglijat. „Este un meci greu, Clujul este o echipa buna, a demonstrat-o in acest campionat. E importanta o victorie, dar ne-am multumi si cu un egal“, a mentionat Popescu.


Si antrenorul Neagoe este in asentimentul elevului sau si doreste sa repete isprava moldovenilor de la Ceahlaul, care au obtinut un punct in prima etapa din acest an.


„Stim cu totii ca CFR Cluj este o echipa buna, una dintre cele mai bune din campionat, dovada si locul pe care-l ocupa in clasament. Are foarte multi jucatori straini, dar vom merge la Cluj increzatori, avem sansa noastra, chiar daca este mai mica. Toata lumea considera echipa CFR Cluj favorita, vom incerca sa profitam de acest lucru, am mare incredere in baieti, cred in mobilizarea lor si sper intr-un rezultat bun. Ei au inceput partea a doua de campionat altfel decât si-au dorit, cu un egal cu Ceahlaul, rezultat pe care mi-as dori sa-l obtinem si noi“, a incheiat Neagoe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS