Acasă Sport „Galacticii“ au fost trimisi acasa

„Galacticii“ au fost trimisi acasa

Trupa lui Capello a parasit miercuri seara competitia, bavarezii obtinând calificarea in sferturi gratie numarului mai mare de goluri inscrise in deplasare.


Cea mai titrata echipa din istoria Ligii Campionilor, Real Madrid, a parasit miercuri seara competitia, dupa ce a pierdut, cu scorul de 2-1, mansa a doua a optimilor, pe terenul germanilor de la Bayern München. Pentru gazde au inscris Makaay (‘1) si Lucio (’66), in timp ce golul ibericilor a fost marcat de Van Nistelrooy (’83 – penalti). In tur, madrilenii se impusesera cu 3-2, iar bavarezii au obtinut calificarea in sferturi gratie numarului mai mare de goluri inscrise in deplasare.


Makaay a intrat in istorie


In acest sezon, Bayern a inceput prost toate meciurile, nereusind sa marcheze in primul sfert de ora. Altfel au stat lucrurile la meciul de miercuri, de pe „Allianz Arena“, pentru ca olandezul Roy Makaay a deschis scorul in secunda 11 a intâlnirii, dupa ce a primit o pasa de la bosniacul Hasan Salihamidzic. Acesta a devenit cel mai rapid gol din istoria Ligii Campionilor.


Incitati de Fabio Capello, madrilenii au dat senzatia ca isi revin dupa golul primit, dar Diarra, Emerson si Fernando Gago nu au reusit sa preia controlul la mijlocul terenului. In schimb, Bayern mai putea sa inscrie de inca doua ori in prima jumatate de ora. Cea mai clara ocazie s-a petrecut atunci când Makaay s-a aflat la originea unui contraatac purtat in mare viteza, Lukas Podolski nereusind sa finalizeze cum trebuie, deoarece a fost blocat de tânarul aparator al Realului, Miguel Torresil. Portarul Iker Casillas a avut o interventie excelenta la sutul lui Makaay, bine servit de olandezul Van Bommel, iar la cornerul ce a urmat Schweinsteiger a sutat putin pe lânga poarta.


In repriza a doua, Capello l-a introdus pe teren si pe atacantul italian Antonio Cassano, dar tot Bayern a avut prima ocazie de gol, Van Bommel nereusind sa fructifice pasa buna a lui Podolski. La cealalta poarta, dupa 20 de minute in care a „somat“, Oliver Kahn a respins lovitura de cap a lui Ruud Van Nistelrooy. In minutul 66, fundasul brazilian Lucio a dus scorul la 2-0, reluând cu capul in plasa o centrare din corner a lui Willy Sagnol.


Finalul meciului s-a disputat intr-un ritm alert. In minutul 82, Van Bommel de la gazde si Diarra de la madrileni au fost eliminati, iar un minut mai târziu, nou- intratul la Real, Robinho, a fost faultat in careu de compatriotul Lucio, iar Ruud Van Nistelrooy a transformat, desi Kahn a ghicit coltul in care a trimis mingea atacantul olandez. In ultimele sapte minute ale intâlnirii, Real nu a mai reusit sa-si creeze nici o ocazie de gol, iar Bayern a obtinut o calificare meritata in sferturile de finala, facând totodata sa se clatine scaunul antrenorului Capello.


Hitzfeld: „Suntem mândri ca am invins Realul“


Antrenorul echipei Bayern München, Ottmar Hitzfeld, a spus ca elevii sai pot fi mândri ca au invins miercuri „galacticii“, intr-un meci pe care, in opinia tehnicianului german, l-ar fi putut câstiga cu 3-1 sau cu 4-1.


„Am marcat de doua ori, dar am fi putut câstiga cu 3-1 sau cu 4-1. Orice era posibil in acest meci. Am avut câteva probleme defensive la finalul primei reprize, dar ne-am revenit in a doua parte si mi-a placut acest lucru. In ceea ce priveste penaltiul dictat, acesta a fost un cadou pentru Real. Ultimele trei sau patru minute au fost dificile, dar calificarea este meritata. Am avut mai multe ocazii si am jucat ofensiv, incercând tot timpul sa marcam. Putem fi mândri ca am invins o mare echipa ca Real Madrid“, a spus Hitzfeld.


In schimb, tehnicianul lui Real Madrid, Fabio Capello, a apreciat ca echipa sa a facut un cadou bavarezilor la faza primului gol marcat de Roy Makaay, in secunda unsprezece a meciului de la München.


„Le-am facut un cadou. Este incredibil, acesta este fotbalul. In total, noi le-am facut doua cadouri: golul lui Makaay din retur si cel al lui Van Bommel din tur. Am jucat bine, am avut ocazii, dar nu le-am putut concretiza si nu am avut noroc. Cred ca mai putem obtine rezultate bune in acest sezon, in ciuda eliminarii. Obiectivul nostru ramâne campionatul Spaniei, unde ne va trebui putin noroc“, a spus Capello.

Exit mobile version