16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFata de tur, Universitatea a crescut

Fata de tur, Universitatea a crescut

Fost jucator la ambele echipe, „Cami“ crede ca derbiul de duminica, din „Stefan cel Mare“, va fi unul aprig, evitând sa dea insa un pronostic.


Rodion Camataru ramâne, dupa Oblemenco, pentru iubitorii fotbalului, bombardierul Universitatii, el afirmându-se la Craiova, unde a cucerit doua titluri de campion, patru Cupe ale României, fiind, totodata, sfertfinalist in Cupa Campionilor Europeni si semifinalist in Cupa UEFA. Transferându-se la Dinamo, „Cami“ a fost desemnat golgheter al campionatului intern in 1987, primind astfel si „Gheata de Aur“ din acel sezon. Cu 198 de goluri marcate in România, Camataru este pe locul II in clasamentul all-time al golgheterilor români, dupa Dudu Georgescu. In prezent, este consilier municipal, om de afaceri.


– Ca fost jucator la ambele echipe care se intâlnesc duminica in Capitala, cum vedeti acest derbi Dinamo – Universitatea?


– Daca privim clasamentul, normal ca Dinamo pare a avea prima sansa, cei din „Stefan cel Mare“ sunt pe primul loc, conduc autoritar in campionat si n-au decât o infrângere in cele 21 de meciuri disputate pâna acum in editia actuala a Ligii I. La aceste date statistice favorabile dinamovistilor, s-ar putea adauga si ascendentul victoriei din tur, chiar pe terenul propriu al Stiintei. Este insa adevarat ca acum datele problemei s-au modificat, adica Universitatea este schimbata in bine fata de tur, atunci când dinamovistii s-au distrat cu apararea Craiovei. Cum spuneam, Universitatea a crescut de atunci, mai ales in ceea ce priveste defensiva. Joaca astfel ca sa nu primeasca gol, ceea ce nu este rau, dar pentru a câstiga un meci mai trebuie sa si dai goluri. Probabil ca meciul de duminica va fi unul aprig, poate va fi si spectacol, ramâne de vazut. Evit sa dau pronosticuri.


– Ar fi posibila o victorie a oltenilor?


– Meciul pleaca de la 0-0, se joaca 11 contra 11, iar in fotbal este posibil orice. O victorie a Universitatii in „Stefan cel Mare“ ar fi surpriza etapei.


– Ce loc ocupa in inima dumneavoastra cele doua echipe la care ati jucat in România, Universitatea si Dinamo?


– Indiscutabil, Universitatea Craiova este locul unde m-am format si consacrat in fotbal, unde mi-am facut un nume. As putea spune ca la Craiova m-am format si ca om. La Universitatea fiind, am debutat in echipa nationala si am devenit titular. Daca nu exista Craiova, nu aveam cum sa progresez si astfel sa fiu curtat de echipe din Europa. Cu alte cuvinte, Universitatea mi-a facut un brand. Am ajuns la Dinamo, iar cariera mea fotbalistica a cunoscut alte valente ale performantei, m-am simtit bine, am avut realizari. In cariera vine un moment când ai nevoie de o schimbare…


– Dinamo v-a oferit posibilitatea plecarii peste hotare…


– Asta-i o alta poveste. Important a fost faptul ca, prin valoare si seriozitate, am reusit peste tot, la Universitatea, Dinamo, Charleroi, Heerenveen, ca am fost apreciat si iubit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS