17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIngrid Radu, dubla campioana nationala

Ingrid Radu, dubla campioana nationala

Tenismana craioveana Ingrid Radu, de la CS Triumf 2000, a inceput anul competitional in forta. Sportiva in vârsta de nici 14 ani, comparata prin stilul de joc cu celebra Monica Seles, a cucerit, recent, doua titluri de campioana nationala de sala, la simplu si dublu, in cadrul competitiei desfasurate la Focsani.


In drumul spre titlul de la individual, Ingrid a eliminat rând pe rând sportivele: Stefana Andrei (Tenis Amicii Târgu Jiu), Andreea Ghinescu (Arpechim Pitesti), Cristina Dinu (TC 200 Bucuresti), iar in finala a depasit-o pe Ilinca Stoica (Condor Piatra Neamt).


La dublu, talentata tenismana din Banie a facut pereche cu Larisa Sporea, de la clubul Dafora Medias. In turul doi, cele doua au trecut de perechea P. Tig / A. Ursachi, apoi, in semifinale, de C. Dinu / A. Ghinescu, iar in ultimul act al competitiei Ingrid si colega sa au trecut de perechea G. Patrascu / I. Stoica.


„A fost un turneu excelent facut de Ingrid. Este pentru prima data când federatia ofera titlul de campion si in sezonul de iarna. Sportiva pe care o pregatesc a reusit sa se impuna atât la simplu, cât si la dublu“, a spus ieri antrenorul Constantin Stanescu, de la TC Triumf 2000. Pentru cele doua titluri de campioana, Ingrid Radu a fost recompensata cu diploma, cupa, echipament sportiv de firma, dar si cu o cartela telefonica, din partea unei firme de telefonie mobila.


Tinteste o participare la un turneu de Mare Slem


Prin performantele exceptionale de la Campionatul National de sala, Ingrid Radu confirma rezultatele bune din acest inceput de an. Tenismana de la Triumf 2000 s-a clasat pe locul trei la Mondialele de 14 din Franta, turneu cunoscut sub denumirea de „Micii Asi“, si a mai obtinut trei victorii pentru echipa României, la Campionatul European de iarna, din Cehia.


In luna aprilie, Ingrid impreuna cu colega sa de club Alisa Caluseriu (15 ani) vor pleca intr-o serie de turnee, din circuitul ITF (sub 18 ani), care vor avea loc in Valencia (Spania). Daca vor inregistra rezultate la fel de convingatoare ca in turneele precedente din 2007, din Austria si Germania, Ingrid si Alisa vor obtine puncte necesare accederii la cele patru turnee de Grand Slam, la juniori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS