12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDaca nu câstigam, intram in malaxor

Daca nu câstigam, intram in malaxor

Echipa lui Eugen Neagoe a evadat din zona periculoasa a clasamentului, dupa victoria cu Poli Iasi, abordând fara presiune urmatoarele etape.


Pandurii Târgu Jiu au evoluat in ultima etapa a Ligii I nu numai impotriva echipei Poli Iasi, ci si a mai multor partenere de competitie interesate ca gruparea gorjeana sa nu câstige acest joc. Astfel se explica afirmatiile de dupa partida ale presedintelui „pandurilor“, Marin Condescu, cum ca jocul cu moldovenii a fost cel mai greu din acest sezon, „o cumpana pe care am depasit-o“.


Fara cele trei puncte obtinute in fata iesenilor, echipa lui Neagoe ar fi ocupat locul 13 la o victorie de Ceahlaul Piatra Neamt, fiind tinta formatiilor care se afla sub linia retrogradarii. „A fost cel mai greu nu pentru ca am batut in prelungiri. Va dati seama unde eram fara aceste trei puncte? Poli Iasi a tras si pentru ea, si pentru altii. Suntem cu mintea limpede. Daca Iasul se ducea la 28 de puncte, Urziceniul, Jiul, Argesul ne bagau pe noi la malaxor. Echipele care sunt sub noi in clasament se bat intre ele etapele viitoare. Nu mai traim cu presiunea ca avem 23 de puncte acum. Avem un singur meci pe care trebuie sa-l câstigam in urmatoarele trei etape, cu Otelul Galati de acasa, in rest nu avem presiune nici la Cluj, nici la Urziceni“, a afirmat Condescu.


„Pandurii“ vor prima in avans


Fotbalistii lui „Geana“ i-au solicitat ieri, dupa antrenament, presedintelui Condescu sa le achite prima cu Poli Iasi in valoare de 750 de dolari inaintea jocului cu CFR Cluj, promitând un rezultat pozitiv sub Dealul Feleacului. Condescu nu a cedat, din superstitie, angajându-se ca le va achita banii la sfârsitul lunii. „Nu le dau banii inainte din superstitie. De câte ori le-am dat primele inainte am luat bataie. Inainte de meciul cu CFR Cluj de aici, din tur, le-am dat banii inainte si m-am invatat minte. La sfârsitul lunii vor primi primele. 750 de dolari este salariul minim din minerit, nu este un mizlic“, a spus Condescu.


CFR Cluj, condusa de pe banca tehnica de Dorinel Munteanu, a administrat gorjenilor singura infrângere de pe teren propriu, in turul campionatului, scor 1-3.


Liviu Mihai, ca Müller


Condescu are incredere in jucatorii transferati in pauza competitionala, chiar daca acestia nu s-au ridicat pâna in prezent la nivelul asteptarilor. Vasilache a facut un meci bun la Pitesti, in Cupa României, Pacurar inca nu a confirmat, iar Liviu Mihai a pasat decisiv pentru golul lui Adrian Popescu in victoria cu Poli Iasi. Deocamdata, Radovanovic si Kutlacic nu au debutat la Pandurii, ultimul nefiind nici macar convocat la vreunul din cele trei jocuri disputate de gorjeni.


„O sa vina si rândul lui Pacurar sa confirme, iar Liviu Mihai a fost omul providential cu Poli Iasi. Gerd Müller nu facea nimic pâna in minutul 90, când dadea un gol. Vasilache a mers la Pitesti“, este „radiografia“ noilor achizitii realizata de Condescu.


Zoicas se trateaza la Bologna


Mijlocasul echipei Pandurii, Lucian Zoicas, va fi trimis luni la Bologna pentru investigatii medicale si eventual operatie la clinica Isokinetic. Zoicas a fost diagnosticat la Bucuresti, dupa ce a efectuat examenul RMN, cu leziune a meniscului si ruptura partiala de ligamente incrucisate anterior. „Pandurul“ va fi coleg de suferinta la Bologna cu stelistii Dica, Oprita si fostul stelist Iulian Miu.


Oficialii gorjeni au luat legatura cu medicul Gianni Nanni pentru a-l programa pe Zoicas la o consultatie si, posibil, operatie. Daca va fi operat, Lucian Zoicas va ramâne la Bologna aproximativ doua luni pentru recuperare, astfel ca acest sezon este incheiat pentru autorul golului de trei puncte din meciul tur cu Gloria Bistrita.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS