13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRadu a adus trei puncte lui Cottbus

Radu a adus trei puncte lui Cottbus

Atacantul român a reusit sa inscrie de noua ori in actualul sezon al Bundesligii, in timp ce coechipierul sau de la Energie, Vlad Munteanu, si-a trecut numele de sapte ori pe lista marcatorilor.


Atacantul român Sergiu Radu si-a trecut din nou numele pe lista marcatorilor in partida pe care echipa sa, Energie Cottbus, a câstigat-o sâmbata, cu 2-1, pe teren propriu, in fata formatiei Arminia Bielefeld, in cadrul etapei a 23-a a Bundesligii. Radu a inscris golul prin care formatia din estul Germaniei si-a trecut in cont toate cele trei puncte ale intâlnirii.


Arminia a deschis scorul in minutul 15, prin fundasul ceh Petr Gabriel, si a intrat in avantaj la cabine. In repriza a doua, Energie a jucat mult mai bine, iar polonezul Kikielka a restabilit egalitatea in minutul 62. Patru minute mai târziu, polonezul Mario Cvitanovic i-a pasat lui Sergiu Radu in careu, care, dintre doi adversari, l-a invins pe portarul Mathias Hain cu un sut bine plasat. Acesta a fost al noualea gol marcat de „Schija“ in actuala editie a Bundesligii. Celalalt român de la Cottbus, mijlocasul Vlad Munteanu, care are si el sapte goluri marcate, a ramas pe teren pâna in minutul 84, când i-a luat locul Bandrowski.


Gratie victoriei obtinute in fata celor de la Bielefeld, Cottbus a urcat patru locuri in clasament, situându-se in prezent pe pozitia a 12-a, cu 25 de puncte. In etapa urmatoare, a 24-a, Energie Cottbus se va deplasa la Dortmund, pentru intâlnirea cu Borussia.


Reghecampf a fost titular


Alemannia Aachen, echipa la care este legitimat mijlocasul Laurentiu Reghecampf, a remizat pe terenul formatiei VfL Bochum, scor 2-2. Gazdele au condus de doua ori si tot de atâtea ori au fost egalate. Gekas a deschis scorul in minutul 25, iar Ibisevic a punctat pentru Alemannia noua minute mai târziu. Epalle a dus scorul la 2-1 in minutul 52, iar la scurt timp (’57) Mathias Lehmann a marcat pentru oaspeti si a inchis tabela.


Reghecampf a fost titular si a evoluat pâna in minutul 90, când antrenorul Michael Frontzeck l-a inlocuit cu portughezul Sergio Pinto pentru a trage de timp. Acesta a fost al 22-lea meci din sezonul in curs in care Reghecampf a jucat pentru Alemannia. Formatia din Aachen are 24 de puncte si se afla pe locul 14 in clasament.


Marius Niculae nu prinde echipa


Intr-un alt meci al etapei a 23-a, FSV Mainz, fara Marius Niculae pe teren, a invins cu 2-1 in fata propriilor suporteri pe una dintre cele mai in forma echipe ale momentului, FC Nurnberg. Eroul gazdelor a fost atacantul egiptean Mohamed Zidan, care a reusit o dubla (’20, ’27), dupa ce inscrisese si in etapa trecuta. Rusul Saenko a redus din diferenta in minutul 64. Cu cinci minute inainte de final, aparatorul danez al gazdelor, Andreasen, a fost eliminat pentru doua „galbene“. Daca la finalul turului lui Mainz nu i se mai dadeau prea multe sanse sa scape de la retrogradare, acum echipa pregatita de Jurgen Kopp ocupa locul al zecelea in clasament.


Bundesliga, etapa a 23-a


Rezultate: Stuttgart – Hertha BSC 0-0, HSV – Frankfurt 3-1, FC Energie – Arminia 2-1, Mainz 05 – Nürnberg 2-1, FC Bayern – Wolfsburg 2-1, Bochum – Aachen 2-2, Hannover – Dortmund 4-2. Aseara, dupa inchiderea editiei, s-au jucat meciurile M’gladbach – Werder si Schalke 04 – Bayer Leverkusen.


Clasament: 1. FC Schalke 49 de puncte; 2. VfB Stuttgart 45; 3. Werder Bremen 42: 4. Bayern München 40; 5. FC Nürnberg 36; 6. Hertha BSC 34; 7. Hannover 33; 8. Bayer Leverkusen 29; 9. Borussia Dortmund 28; 10. FSV Mainz 27; 11. VfL Wolfsburg 25; 12. Energie Cottbus 25; 13. Hamburger SV 24; 14. Alemannia Aachen 24; 15. VfL Bochum 24; 16. Arminia Bielefeld 23; 17. Eintracht Frankfurt 23; 18. Mönchengladbach 20.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS