8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Olteni de onoare

Liga I


FC Arges – Universitatea 0-0


• Stadion „Nicolae Dobrin“, spectatori 8.000.


FC Arges: Hotoboc – D. Balan, G. Iordache, Milosevic, Poenaru – Prepelita, Tames, D. Munteanu (’85, I. Badea) – C. Tanasa (’85, Mitrovic), Baltoi (’69, Cr. Tanase), Ad. Iordache. Antrenor: Dorinel Munteanu.


Universitatea: Bornescu – Dananae, Ciuca, Mitchell, Rose – L. Pirvu (’23, Girla), Gargalie, Saceanu, Dina (’79, Baird) – Njock, Wobay (’90, Fl. Costea). Antrenor: Stefan Stoica.


• Cartonase galbene: Tames / Dina.


• Au arbitrat: Al. Deaconu – N. Marodin, C. Savu.


Zvonurile care au circulat in saptamâna premergatoare partidei cu FC Arges nu au fost confirmate in partida de sâmbata, ambele combatante dovedind, prin comportamentul de pe teren, seriozitate.


Nebunia dinaintea meciului a stârnit interesul iubitorilor de fotbal, care au tinut sub „lupa“ prestatia celor doua combatante din Trivale, din dorinta de a se lamuri daca regula reciprocitatii functioneaza inca in campionatul românesc. Presiunea care apasa pe umerii elevilor lui Dorinel Munteanu si Fane Stoica a condus, inevitabil, la un joc de uzura, din care nu aveau cum sa rezulte prea multe faze de poarta. Universitatea a fost preocupata mai mult de faza defensiva, fapt ce le-a permis argesenilor sa fie mai prezenti in joc. Mizând doar pe cartea contraatacului si pe sclipirile lui Wobay si Njock, Stiinta nu a reusit nici macar un sut pe spatiul portii, apatia acestora coroborata cu lipsa de idei a pitestenilor conducând, inevitabil, la un scor alb.


S-a jucat pe contre


Inca din primul minut de joc, FC Arges si-a aratat dorinta de victorie, dar Tanasa, talonat de Mitchell, a preferat sa cada in careu si sa cerseasca o lovitura de pedeapsa, in loc sa suteze spre poarta lui Bornescu. La doar patru minute, vedeta gazdelor, Prepelita, a reluat slab dintr-o pozitie excelenta. Stiinta a izbutit sa scape de asediu si sa echilibreze disputa, reusind totodata sa pericliteze poarta lui Hotoboc prin Gargalie, dar reluarea mijlocasului craiovean, din cadere, nu si-a gasit tinta (’29). A urmat un nou asediu al gazdelor, in prim-plan fiind ex-dinamovistii Tames si Baltoi (’31), dar si Balan (’34). Ultimul l-a copiat pe Tanasa si a cazut spectaculos in careu, tot dupa un duel cu Mitchell, dar nu l-a pacalit pe arbitrul Deaconu.


Debutantul Wobay, cel mai bun jucator al Stiintei, a fost cât pe ce sa strice socotelile lui Dorinel Munteanu, executând o lovitura libera foarte aproape de vinclul portii lui Hotoboc, altfel, singura ocazie notabila a alb-albastrilor (’38). Replica gazdelor nu s-a lasat deloc asteptata, Tanasa, autorul unei cascade de driblinguri in careul Stiintei, a centrat bine pentru Adrian Iordache, dar vârful lui FC Arges a reluat defectuos cu capul (’43).


Aceeasi partitura si dupa pauza


Revenind de la cabine cu noi indicatii, Universitatea a dominat inceputul reprizei secunde si a fost foarte aporape de a produce prima modificare de scor, dar Saceanu, aflat intr-o pozitie favorabila, a sutat inexplicabil de slab, Hotoboc „culegând“ balonul fara nici o emotie (’53). La doar doua minute, Baltoi a punctat pentru FC Arges, dar golul nu a fost validat pe motiv de ofsaid. Gazdele au continuat sa preseze la poarta lui Mircea Bornescu, dar Tanasa (’57), Cristi Tanase (’71) si Dorinel Munteanu nu au izbutit sa-l invinga pe goal-keeper-ul craiovean.


Cum Stiinta nu a riscat nimic in partea a doua, rezultatul final avea sa-i multumeasca pe principalul Fane Stoica, dar si pe cei 400 de fani olteni prezenti in Trivale, care au apreciat faptul ca Madalin Ciuca si compania nu s-au dat la o parte din fata pitestenilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS