3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii, neputinciosi in fata ploiestenilor

Gorjenii, neputinciosi in fata ploiestenilor

Liga Nationala


Energia – Uztel Ploiesti 22-23 (12-13)


Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 600.


Energia: Bichir, Muraru, Radulescu – Paius, Ghira (2), Truica, Apolzan (6), Mazilu (7), Enache (4), Mihoci (1), Costea, Ilies (2), Eremia, Radu. Antrenor: Vlad Caba.


Uztel: Toacsen, Dumitru – G. Ghizdavescu (1), M. Ghizdavescu, Savlovschi (4), C. Manea (9), Roua (1), Rosu, Cojocea (7), Stoica, Botezatu, G. Nicolae (1), Bota, Panaitescu. Antrenor: Constantin Muscalu.


• Au arbitrat: Dinu / Din.


Având o defensiva mobila si agresiva, „pandurii“ au controlat jocul, având avantaj pe tabela de marcaj, dar nu mai mare de doua goluri. Uztel a speculat insa, pe finalul primei reprize, eliminarile temporare ale lui Bichir si Ghira si a concretizat superioritatea de doi oameni intr-un avantaj si pe tabela, 13-12 la pauza. La reluare, handbalistii din Târgu Jiu s-au intrecut in greseli si oaspetii s-au distantat la trei goluri, 15-12, recuperate rapid de olteni gratie eforturilor lui Mazilu. O data cu trecerea timpului, handbalistilor din Târgu Jiu le-a fost din ce in ce mai greu sa gaseasca plasa portii lui Toacsen, excelent, de altfel, si Uztel s-a desprins la patru goluri, 19-15 (minutul 45). Cursa de urmarire a gazdelor putea fi concretizata intr-un punct, insa Mazilu a finalizat slab in ultimele secunde de joc intr-o situatie de superioritate numerica a echipei sale.


„Complexul“ Toacsen


Daca tehnicianul Vlad Caba a apelat la toti cei trei portari trecuti pe foaia de joc, omologul sau a avut intre buturi un adevarat inger pazitor, Sorin Toacsen exasperându-i pe handbalistii gorjeni. „Toacsen a fost, din pacate pentru noi, jucatorul de mare inspiratie si omul care a rezolvat aproape toate situatiile de unu la unu. Toacsen este un portar care se mobilizeaza atunci când trebuie si lipsa de experienta a jucatorilor nostri i-a usurat misiunea. Raspunderea pentru acest esec este colectiva. Totusi, starea echipei s-a schimbat in bine, a fost o atitudine pozitiva reflectata chiar si in timpul jocului pentru ca nu poate sa afirme cineva ca jucatorii de la Energia nu si-au dorit sau nu au luptat pentru victorie“, a declarat antrenorul Vlad Caba dupa meci.


Liga Nationala – rezultate


Rezultatele complete inregistrate in etapa a XVIII-a: Poli Iasi – CSM Medgidia 23-27, Energia Lignitul Pandurii Târgu Jiu – Uztel Ploiesti 22-23, Universitatea Bucovina Suceava – Steaua Bucuresti 28-32, Universitatea Cluj – Dinamo Baumit Bucuresti 21-31, HC Minaur Baia Mare – HCM CSM Bistrita 34-30. Doua partide s-au disputat in avans: UCM Resita – HCM Brasov 40-34 si HCM Constanta – U Poli Izometal Timisoara 37-31. In clasament conduce HCM Constanta (33 de puncte), urmata de Steaua (30) si Dinamo (29).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS