15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPavel si Waske, la un pas de finala

Pavel si Waske, la un pas de finala

Daca in competitiile de simplu Andrei Pavel (foto) face din ce in ce mai greu fata, la dublu tenismanul român se simte mult mai in largul sau. Când se pune accentul mai mult pe tehnica decât pe conditia fizica, „Cneazul“ devine greu de invins, iar când mai este si ajutat de un jucator la fel de experimentat, cum este cazul germanului Alexander Waske, de 32 de ani, succesul este garantat. Pavel, stabilit de mult timp in Germania, la Borgholzhausen, si Waske se inteleg foarte bine la dublu si tind sa devina un cuplu cu nume in circuitul profesionist.


Cei doi au reusit joi seara sa se califice in semifinalele probei de dublu din cadrul turneului de la Rotterdam, dotat cu premii in valoare totala de 782.250 de euro, si au sanse mari sa dispute finala. Dupa ce i-au eliminat pe favoritii numarul trei, Paul Hanley si Kevin Ullyett (Australia / Zimbabwe), Andrei Pavel si Alexander Waske au trecut fara probleme si de tandemul olandez Robin Haase / Igor Sijsling, beneficiar al unui wild-card, cu scorul de 6-3, 6-3. Pentru un loc in ultimul act, perechea româno-germana va trebui sa invinga cuplul format din italianul Daniele Bracciali si cehul Petr Pala, pe primul Pavel depasindu-l la simplu, in 50 de minute, cu un dublu 6-1, in runda inaugurala a turneului olandez. Cei doi au produs surpriza sferturilor, trecând de perechea Mark Knowles (Bahamas) / Daniel Nestor (Canada), a doua favorita a competitiei, cu scorul de 6-4, 2-6, 11-9. Pentru calificarea in semifinale, Pavel si Waske si-au asigurat un cec in valoare de 12.800 de euro.


In cealalta semifinala de dublu, tandemul Leander Paes (India) / Martin Damm (Cehia), cap de serie numarul 4, invingator cu 6-7, 6-4, 10-6 in fata cuplului Ivan Ljubicic (Croatia) / Thiemo De Bakker (Olanda), va da piept cu M. Bhupathi (India) si N. Zimonjic (Serbia), care au profitat de abandonul fratilor Bob si Mike Bryan, numarul 1 mondial, având un meci aparent usor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS