14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMarius Ionescu, nou record personal

Marius Ionescu, nou record personal

Sportivul de la CSM Craiova s-a impus in proba de 3.000 de metri, trecându-si in palmares al patrulea titlu balcanic la seniori.


Si in acest an, românii au dominat Campionatele Balcanice (indoor) de la Atena (Grecia), obtinând 11 medalii de aur. Patru dintre acestea au fost cucerite de atletii olteni. Clubul CSM Craiova a avut doi campioni balcanici: Mihaela Neascu (antrenor Cristieana Matei), in proba de 800 m (1’59”82), si Marius Ionescu (antrenor Catalin Geapana), la 3.000 m. Cu performanta de opt minute, opt secunde si 62 de sutimi, Ionescu a stabilit un nou record personal de sala.


„Marius a alergat foarte bine, imbunatatindu-si cel mai bun timp la concursurile de sala. Rezultatul este imbucurator in perspectiva Campionatului European care va avea loc la sfârsitul saptamânii viitoare, la Birmingham“, a spus antrenorul Catalin Geapana despre performanta elevului sau. In urma concursului din Grecia, Marius Ionescu a ajuns la al patrulea titlu balcanic cucerit la seniori. Sportivul de la CSM a revenit in Banie, unde se va antrena pâna la plecarea in Anglia.


Clubul CS Olimpic Sport Craiova a avut si el o campioana balcanica la sala, pe Cristina Vasiloiu. Sportiva pregatita de Eleodor Rosca a câstigat fara prea mari probleme proba de 1.500 m, inregistrând timpul de patru minute, 18 secunde si 88 de sutimi. A patra medalie de aur care a ajuns la un club din Oltenia a fost câstigata de Ancuta Bobocel, de la CSM Drobeta Turnu Severin, la 3.000 m (9’06”15).


România a ocupat primul loc


Celelalte sapte titluri balcanice pentru România au fost adjudecate de atletii: Oana Pantelimon (inaltime / 1,90 m), Adina Anton (lungime / 6,39 m), Alexandru Mihailescu (60 mg / 7”82), Stefan Vasilache (inaltime / 2,27 m), Catalin Mihu (800 m / 3’52”22), Florin Suciu (60 m / 6”76) si Cristian Vorovenci (1.500 m / 3’52”22). In clasamentul intocmit de organizatori, România a obtinut cel mai bun punctaj, clasându-se pe prima pozitie atât la masculin (102 puncte), cât si la feminin (93 de puncte).


Majoritatea atletilor români care au participat la Campionatele Balcanice de sala de la Atena fac parte si din lotul pentru Campionatul European de la Birmingham, care va avea loc pe 2-4 martie. Lotul poate fi completat cu sportivi care vor inregistra performante la Campionatul National rezervat juniorilor, programat in acest week-end, la Bucuresti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS