10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Joaca pentru bani

Cu determinare si un joc dinamic, Energia Pandurii poate invinge Uztel Ploiesti, astazi, de la ora 11.00, in Sala Sporturilor din Târgu Jiu, adjudecarea celor doua puncte garantându-le handbalistilor lui Caba incasarea salariilor pe luna ianuarie.


Masiva si experimentata, Uztel Ploiesti este o echipa greu de rapus in Liga Nationala, insa are si slabiciuni pe care antrenorul gorjenilor, Vlad Caba, le cunoaste si incearca sa le speculeze. Tehnicianul stie care este reteta victoriei, conditia fiind ca elevii sai sa o transpuna in teren. „Noi va trebui sa aratam ca o echipa determinata, totul pleaca din cap. In al doilea rând, ca realizari concrete, va trebui sa redevenim echipa care practica o aparare mobila, care nu lasa spatii in defensiva, care se misca si este dornica sa recupereze cât mai repede mingea. Trebuie sa ne fructificam jocul de contraatac, iar in atac sa incercam ca printr-un joc de miscare si cât mai in siguranta in ceea ce priveste transmisia mingii sa depasim apararea lor deosebit de masiva, mai ales pe centru“, a spus Caba.


Dupa esecul umilitor de la Brasov din etapa precedenta, conducerea clubului a conditionat plata salariilor pe luna ianuarie catre jucatori de obtinerea celor doua puncte in meciul cu Uztel.


„Avem echipa subtire“


Rezultatele oscilante ale echipei Energia Pandurii sunt consecinta unui lot modest, prea putine posturi fiind acoperite cu câte doi jucatori de aceeasi valoare. „Avem si o echipa subtire ca lot. Daca doi-trei jucatori din primii sapte nu merg bine, nu prea ai pe cine sa bagi in loc de aceeasi valoare. Poate pe postul meu e concurenta… Poate si Costea are aceeasi valoare. Poate mai mare, habar n-am… In rest, este destul de greu sa schimbi. Interii trebuie sa faca diferenta tot timpul. Daca unul nu merge bine… Important este sa prindem o zi buna. Daca prindem o zi buna cu totii, eu zic ca o sa câstigam cu Ploiestiul“, a declarat pivotul Dan Ilies (foto).


Dupa sapte ani petrecuti la Târgu Jiu, lui Ilies ii expira contractul in vara, iar prelungirea lui depinde de oferta conducatorilor gruparii gorjene. Acesta vrea sa-si faca datoria pâna la capat pentru Energia, indiferent ce decizie va lua la finalul campionatului. „Imi place sa plec tot timpul cu capul sus. Nu vreau sa vorbeasca lumea rau de mine. Eu n-am spus ca plec. Poate am sa ramân aici. Am zis de mai multe ori ca plec si n-am plecat. Pentru ce, sa joc mai putin, sa-mi scada valoarea? Sunt tânar, mie-mi place sa joc. Am mai multe oferte. Care o sa-mi convina cel mai mult, din toate punctele de vedere, acolo o sa ramân. O sa ramân aici, o sa plec, nu se stie. Depinde si de oferta conducatorilor echipei Energia“, a incheiat Ilies.


Liga Nationala, etapa a 18-a


Program: Poli Iasi – CSM Medgidia, Energia Pandurii Tâgu Jiu – Uztel Ploiesti, Universitatea Bucovina Suceava – Steaua Bucuresti, Universitatea Cluj – Dinamo Bucuresti, HC Minaur Baia Mare – HCM CSM Bistrita. Doua partide s-au disputat in avans: UCM Resita – HCM Brasov 40-34 si HCM Constanta – Poli Izometal Timisoara 37-31.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS