24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu, interogat de procuratura italiana

Mutu, interogat de procuratura italiana

Atacantul român a fost luat la intrebari in privinta transferului sau la Juventus, actiune in care fostul director general al clubului din Torino, Moggi, a folosit facturi false.


Adrian Mutu (foto) a fost interogat, la mijlocul acestei saptamâni, de Procuratura din Torino cu privire la „dopajul administrativ“ de la clubul Juventus, unde atacantul român a evoluat pâna la inceputul acestui sezon, când s-a transferat la Fiorentina. Conform presei italiene, „dopajul administrativ“ se refera la „falsele comunicatii sociale si la incalcarea legilor in materie de impozite pe venit“. Internationalul român a fost ultimul jucator interogat de Procuratura din Torino de pe o lista de 30 de fotbalisti, cu privire la activitatile depuse de Antonio Giraudo si Luciano Moggi, fosti conducatori ai clubului Juventus.


Facturi fictive in cadrul „operatiunii Mutu“


In luna mai 2006, presa italiana a anuntat ca fostul director general al clubului Juventus Torino, Luciano Moggi, a folosit facturi false in transferul lui Adrian Mutu la gruparea torineza. Moggi a folosit facturi emise de o societate inexistenta din Londra, condusa de Francesca Romana Dolazza si Massimo Bassoli, ambii fiind retinuti in urma incasarii mai multor milioane de euro din contributiile publice. Dolazza si Bassoli garantau facturi emise de societati inexistente cu sediul in afara Italiei, fraudând fiscul si umflând sumele. Moggi a apelat si el la cei doi in cazuri de achizitii complicate de jucatori, asa cum a fost si la transferul lui Mutu.


Moggi l-a transferat pe Mutu la Juventus dupa ce internationalul român a fost dat afara de Chelsea Londra, dupa ce a fost depistat pozitiv la un control antidoping. Moggi i-a oferit cinci ani de contract lui Mutu, desi acesta fusese suspendat timp de sapte luni si nu putea evolua decât incepând cu finalul lunii mai 2005. Fostul director general al torinezilor a prezentat mai multe facturi fictive la club, prin care a câstigat milioane de euro, justificând costurile sustinerii „operatiunii Mutu“.


In urma scandalului de coruptie din fotbalul italian, fostul director general al clubului Juventus, Luciano Moggi, a fost suspendat pentru cinci ani si nu va putea indeplini nici o functie sportiva in aceasta perioada, la fel ca fostul administrator delegat al clubului, Antonio Giraudo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS