11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPatru pentru Europa

Patru pentru Europa

La FRF a sosit ieri un document oficial de la forul european, numit „Access list for the 2007-2008 UEFA Club Competitions“, care contine repartizarea numarului de echipe in editia viitoare a cupelor europene. Astfel, in sezonul 2007/2008, România va avea patru reprezentante in cele doua competitii continentale, doua in Liga Campionilor si doua in Cupa UEFA.


Campioana României va juca in turul III preliminar (ultimul) al Ligii Campionilor sau direct in grupe, in functie de cine va câstiga trofeul anul acesta, in timp ce ocupanta locului secund va incepe competitia din turul II preliminar. Câstigatoarea Cupei României va juca direct in turul I al Cupei UEFA, in timp ce echipa clasata pe locul trei in Liga I va intra in competitie in turul al doilea preliminar. Lista a fost intocmita de UEFA pe baza clasamentului coeficientilor obtinuti de România in cupele europene, tara noastra ocupând locul zece din cele 53 de federatii nationale afiliate. Indiferent de deznodamântul stagiunii 2006/2007 a Ligii Campionilor, cert este ca vicecampioana României va juca in al doilea tur preliminar, campioana putând merge direct in grupe doar in cazul in care trofeul din acest an va fi câstigat de o echipa care va accede si in sezonul viitor direct in grupe, prin intermediul campionatului sau national.


Asta inseamna ca Liga Campionilor, editia 2006/2007, sa fie câstigata de o echipa care, la sfârsitul actualei stagiuni interne, se va clasa pe unul dintre primele doua locuri in Spania, Italia, Anglia, Franta, Germania sau Portugalia (tari cu doua reprezentante calificate direct in grupe) sau va deveni campioana a Olandei.


Daca ocupanta locului trei in Liga I va coincide cu câstigatoarea Cupei României, atunci in UEFA va merge echipa de pe locul patru. Finalista cupei poate prinde si ea un loc in UEFA, in cazul in care câstigatoarea ocupa un loc de Liga Campionilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS