10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPreturi dublate la Sala Polivalenta

Preturi dublate la Sala Polivalenta

Constructorii asteapta 300 de miliarde de lei vechi in acest an pentru a se putea apuca serios de treaba pe santier.


Potrivit unui proiect de hotarâre de guvern elaborat de Ministerul Transporturilor, finalizarea lucrarilor de reabilitare a Salii Polivalente din Craiova necesita fonduri de circa 620 de miliarde de lei vechi, de aproape doua ori mai mari decât estimarile de anul trecut, care se ridicau la 360 de miliarde de lei vechi.


Polivalenta din Craiova a fost distrusa, in urma unui incendiu, in noiembrie 1994. Lucrarile de reconstructie au inceput in 1997 si au fost intrerupte de mai multe ori, ultima data in 2003. In prezent, de refacerea structurilor si echiparea salii se ocupa firma Concas din Buzau. In baza actului normativ elaborat de Ministerul Transporturilor, fondurile alocate pentru acest an se ridica la 300 de miliarde de lei vechi.


„Joi am avut o intâlnire, la Bucuresti, cu reprezentantii a opt ministere, printre subiectele abordate fiind si cel al reconstructiei Salii Polivalente din Craiova. Proiectul necesita fonduri de aproximativ 620 de miliarde de lei vechi, Ministerul Transporturilor urmând sa suporte 460 de miliarde de lei vechi, iar Consiliul Local Municipal Craiova 160 de miliarde de lei vechi. Acesti bani ii vom aloca de la bugetul local in 2008, intelegerea fiind ca noi sa asiguram utilarea Salii Polivalente“, a confirmat, ieri, primarul Craiovei, Antonie Solomon. Edilul-sef al Baniei a adaugat ca sala va avea o capacitate de 4.000 de locuri, va fi construita pe actualul schelet si va putea primi peste 6.000 de oameni la spectacolele extrasportive.


„Modificarea devizului initial a fost determinata de refacerea proiectului de arhitectura, care a fost realizat de trei firme specializate, din Râmnicu Vâlcea, Timisoara si Târgu Mures, precum si de cresterea preturilor la materialele de constructii“, a precizat Solomon, explicând cum s-a ajuns la suma de 620 de miliarde de lei vechi.


Desi termenul de finalizare a lucrarilor este prevazut pentru mai 2008, Antonie Solomon este circumspect.


„La cum se munceste in România, este greu de grezut ca in mai 2008 lucrarea va fi gata. Important este ca exista aceasta disponibilitate financiara si ca nu se vor pierde cele peste 100 de miliarde de lei care au fost cheltuite pentru a aduce constructia in stadiul actual. Punem parul pe muncitori, numai sa incheiem lucrarile in toamna anului 2008“, a amenintat Antonie Solomon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS