10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTot oltenii-s fruncea

Tot oltenii-s fruncea

Amical


Universitatea 2 – Poli Timisoara 1


• Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori: 5.000.


• Au marcat: Njock ’29, Fl. Costea ’79 – p / Mansour ’73.


Universitatea: Banica – Dananae, Ciuca, Mitchell, Rose – Pirvu, Saceanu, D. Stoica, Velcovici – Njock, Wobay. Au mai jucat: Dina, Baird, Girla, Fl. Costea, I. Gaman. Antrenor: Stefan Stoica.


Poli: Popa – S. Radoi, McKain, Izvoranu, Latovlevici – Caramarin, Omoduemuke, Grigorie, Karamian – A. Cristea, G. Bucur. Au mai jucat: Shorj, I. Matei, Mansour, Abiodun, Mehmedovic. Antrenor: Alin Artimon.


• Cartonase galbene: Saceanu, Njock (2) / Grigorie, Karamian (2), A. Cristea, I. Matei.


• Cartonase rosii: Njock ’88 / Karamian ’78.


• Au arbitrat: S. Buzarnescu – I. Stancuta, L. Predut.


Alb-albastrii au facut spectacol cu Poli Timisoara, o echipa care nu a aratat nimic in afara de apatie si nervi.


Inclestarea dintre Universitatea si Poli Timisoara de sâmbata seara a fost cât se poate de „oficiala“, ambele combatante dorind sa incheie campania de pregatire cu victorie, dar si sa stabileasca o data pentru totdeauna cine este campioana provinciei. Partida a fost presarata cu ocazii de poarta si cu goluri, dar si ratari monumentale, toate acestea facând deliciul publicului craiovean.


Universitatea a inceput in tromba meciul, a pus stapânire pe mijlocul terenului si si-a trecut in cont destule ocazii de poarta, cât sa strice imaginea galonatei Poli Timisoara, care nu a izbutit nici macar un sut pe spatiul portii aparate de Nicusor Banica. „Recitalul“ juvetilor a fost declansat de Wobay (‘8), de departe cel mai bun jucator de pe teren, dar sutul acestuia a trecut milimetric pe lânga poarta aparata de Marius Popa. Au urmat Pirvu (’10) si Ciuca (’12), iar Njock a reusit sa si marcheze (’15), dar „centralul“ Silviu Buzarnescu a anulat golul camerunezului, considerând ca l-a faultat in atac pe Izvoranu. In tabara batateana s-au instalat neputinta si nervozitatea, Andrei Cristea fiind cel care a declansat seria cartonaselor galbene (’16).


Njock a fost mare


Presingul ucigator si incapatânarea elevilor lui Fane Stoica au determinat-o pe Poli Timisoara sa se posteze in propria jumatate, fapt care i-a pus pe olteni intr-o lumina favorabila. Impinsi in atac de publicul spectator, alb-albastrii au reusit sa deschida scorul in minutul 30 prin Njock. Camerunezul a speculat o greseala a defensivei banatene, a câstigat categoric duelul cu Popa care iesise in intâmpinare, portarul oaspetilor ramânând la pamânt in urma contrei puse de atacantul Stiintei, si a marcat cu poarta goala.


Universitatea a incercat sa se desprinda pe tabela de marcaj prin Wobay, care, dupa un slalom de toata frumusetea, a sutat in plasa laterala, determinându-i pe fani sa-l aclame si sa-l aplaude cu generozitate.


Wobay show


Daca in prima parte a meciului, oltenii s-au remarcat prin jocul colectiv, in partea secunda au aparut si individualitati, Julius Wobay oferind numeroase momente spectaculoase. Universitatea nu a mai reusit sa detina controlul jocului in totalitate, dar cartea contraatacului a functionat perfect, nou intratul Baird reusind sa finalizeze o astfel de faza (’63), dar golul Stiintei a fost anulat din nou, de data aceasta pe motiv de ofsaid. Juvetii au fost aproape de marirea avantajului opt minute mai târziu, când Dina, aflat fata in fata cu Marius Popa, a sutat naprasnic din opt metri, insa la doi metri de poarta, exasperându-l pe Fane Stoica.


Florin Costea a fost decisiv


Contrar cursului jocului, cei care au marcat au fost elevii lui Alin Artimon, prin Mansour care a reluat imparabil cu capul centrarea perfecta a lui Caramarin (’73), asternând de moment linistea in stadionul „Ion Oblemenco“. Universitatea nu a acuzat golul primit si a replicat prin Florin Costea, care, patruns in careu, a fost oprit prin fault de defensiva banateana, „centralul“ Silviu Buzarnescu indicând punctul cu var. Dupa acordarea celui de-al doilea „galben“ lui Artiom Caramian pentru proteste, decarul Craiovei a transformat impecabil penaltiul si a linistit fanii din tribune, readucând totul la normal.


Universitatea a renuntat sa se mai apere si a dominat jocul pâna la final, chiar daca a ramas fara Njock (eliminat), iar oaspetii au fost mai prezenti in joc decât inainte si au si reusit sa marcheze prin Gigel Bucur (’88), gol anulat pe motiv de ofsaid.


Alb-albastrii au reusit sa-si convinga suporterii de faptul ca pot lupta de la egal la egal cu orice adversar, indiferent de calibrul acestuia, luându-si „la revedere“ de la stadionul „Ion Oblemenco“ asa cum era normal, in aplauzele publicului spectator.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS