24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Test nereusit

Amical


CSM Vâlcea – „U“ Craiova 1-2


• Stadion „Zavoi“, spectatori: 700.


• Au marcat: Patru ’53 / Njock ’68, D. Stoica ’73-p.


CSM Vâlcea: Pampea – Stanca, Bier, Cumpanasu, Cercel – Lepadatu, Melcea, Cilean, Onofrei – Patru, Mot. Au mai jucat: Rusandru, Tuturas, Stavaru, Iordache, Ciortan, Vladuti. Antrenor: Costel Pana.


„U“ Craiova: Banica – Girla, Ciuca, Mitchell, Rose – I. Gaman, Dina, Gargalie, Velcovici – Fl. Costea, Al. Costea. Au mai jucat: Bornescu, Pirvu, D. Stoica, Wobay, Baird, Njock, Dananae, Saceanu. Antrenor: Stefan Stoica.


• Cartonas rosu: Melcea (’82).


• Au arbitrat: M. Joita – L. Floarea, B. Diculoiu.


Ocazii putine si nervi multi intr-un meci amical caruia antrenorii celor doua echipe nu prea i-au gasit utilitatea.


Antrenorul Stefan Stoica a preferat sa echilibreze raportul fortelor din teren, având in vedere ca adversarul Stiintei era unul de Liga a II-a, aliniind la start o echipa alcatuita preponderent din jucatori de rezerva. Pentru prima oara in istoria Universitatii, doi frati, Florin si Alexandru Costea, au fost titulari. Modificarile din primul unsprezece si terenul greu au facut ca jocul sa fie anost. Partida a debutat cu ocazia lui Al. Costea (‘2), al carui sut a fost parat de Pampea. In minutul 5, Dina a marcat, dar a faultat in atac, golul fiind anulat. Apoi partida s-a stins, ocaziile de poarta fiind foarte rare. Acesta a fost si motivul pentru care in minutul 25 antrenorul Stefan Stoica a avut o iesire nervoasa. „Hai, fortati, doar jucam cu Divizia B!“, le-a cerut „Mourinho“ din Banie elevilor sai, incercând sa-i motiveze.


Iesirea tehnicianului a avut efectul scontat, in ultima parte a primului mitan juvetii irosind câteva ocazii de a inscrie. In minutul 30, Velcovici a sutat putin pe lânga poarta, iar in minutul 42 Fl. Costea a cazut in careul advers jenat de Cumpanasu, insa arbitrul s-a facut ca nu vede. Cea mai mare ocazie de gol a craiovenilor s-a consumat in minutul 44, când Velcovici si apoi Dina n-au reusit sa-l invinga pe Pampea din interiorul careului mare. Singura zvâcnire a gazdelor s-a consemnat in minutul 40, când Lepadatu a sutat din afara careului, putin pe lânga poarta lui Banica.


Trei goluri dupa pauza


In repriza a doua, antrenorul Stefan Stoica a facut schimbari masive, folosind practic prima echipa, insa cei care aveau sa puncteze au fost vâlcenii, Patru inscriind cu capul dupa un corner (’53).


Accidentarea lui Bornescu (’60) i-a marcat pe alb-albastri, dar acestia au strâns rândurile, reusind sa puna presiune la poarta adversa. Baird a dat tonul ocaziilor, ratând câteva situatii bune de a marca, apoi Njock a fost foarte aproape de egalare in minutul 67. Un minut mai târziu, camerunezul s-a revansat, inscriind cu capul dupa o centrare de pe partea stânga a lui Wobay. Momentul de cadere al vâlcenilor a fost speculat de oaspeti, care au obtinut un penalti in minutul 73, când Cumpanasu l-a faultat in careu pe Saceanu. Dorel Stoica a transformat cu siguranta, Universitatea luând un avantaj de un gol, care avea sa se mentina pe tabela pâna la finalul partidei.


Nervozitate si ironii


In minutul 75 s-a consumat un moment care nu face cinste fotbalului si celor care s-au aflat ieri pe teren, mai ales ca era vorba de un meci amical. Mitchell a avut o intrare periculoasa, iritând jucatorii gazda, apoi Cumpanasu a vrut sa loveasca un fotbalist craiovean cu pumnul, moment in care pe teren s-a creat un meleu. Jucatorii au fost calmati la interventia tehnicienilor, care au dat vina si pe arbitru pentru situatiile confuze. „Craiova a jucat precum o echipa minereasca. In tur, la Minerul Lupeni, s-a jucat mai mult fotbal. Si arbitrul a gresit, motiv pentru care la pauza i-am sugerat sa simuleze o intindere si sa plece acasa, pentru a nu se face de râs“, a dezvaluit Costel Pana.


In replica, Adrian Mititelu a spus: „Dupa ce Rapid i-a batut cu 7-0, iar Steaua cu 3-0, am zis sa fim noi mai blânzi. Daca jucam la sânge, diferenta era de cinci – sase goluri in favoarea noastra. Oricum, ii multumesc lui Gheorghe Constantin ca ne-a trimis acest arbitru (Marian Joita – n.r.) pentru a ne cali pentru meciurile din retur. De asemenea, ii transmit lui Sorin Cirtu ca a pariat pe un cal mort, daca a pariat 1 solist la meciul FC Arges – Universitatea Craiova“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS