Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Bani pentru inundatiile din 2005


Localitatile doljene afectate de inundatii in anul 2005 vor primi de la guvern 74 de miliarde de lei vechi. Potrivit presedintelui Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa, mai multe localitati doljene, printre care Sopot si Mischii, a caror infrastructura a fost afectata de inundatii acum aproape doi ani, vor primi bani din Fondul „Solidaritatea“ constituit cu bani europeni. „Uniunea Europeana a dat acesti bani dupa ce situatia s-a stabilizat, iar Ministerul Administratiei si Internelor a primit 61 de milioane de euro din suma totala de 80 de milioane. In Dolj vor veni 74 de miliarde de lei vechi care vor fi folosite in zonele afectate atunci de inundatii: Sopot, Sârsca, Bradesti, Bralostita, Mischii, Murgasi, pentru ca infrastructura sa fie readusa la stadiul anterior inundatiilor“, a spus Prioteasa. (C.B.)


Ciobotea isi reia atributiile


Subprefectul Ionel Ciobotea, care a obtinut de curând in instanta suspendarea hotarârii de guvern prin care a fost demis, va reprimi toate atributiile avute inainte de a parasi Prefectura Dolj. Prefectul Nicolae Giugea a declarat ieri ca va anula ordinul prin care inaltului functionar public i-au fost retrase atributiile si va emite un nou ordin prin care acesta isi va relua activitatea din institutie. „Voi anula azi (luni – n.r.) ordinul prin care i s-au luat atributiile si voi emite un nou ordin prin care i se redau atributiile. A adus ca dovada pentru faptul ca are dreptul sa fie subprefect certificatul de grefa privind suspendarea hotarârii de guvern prin care a fost demis. De altfel, deja i-am cerut sa faca o cerere catre Camera Notarilor Publici pentru a desemna un reprezentant in comisia pentru Legea nr. 290/2003 pentru acordarea despagubirilor celor care au avut de suferit“, a spus Giugea. (C.B.)


Devizul Polivalentei, la semnat


Documentatia pentru reabilitarea Polivalentei din Craiova a primit ieri avizul Ministerului Transporturilor, urmând ca joi sa intre in comisia interministeriala pentru acordul de finantare, ultimul pas inainte de emiterea actului normativ prin care vor fi alocate fondurile. Potrivit primarului Craiovei, Antonie Solomon, suma totala necesara lucrarilor pentru finalizarea Polivalentei se ridica la peste 61 de milioane de lei (610 miliarde de lei vechi). „Din informatiile pe care le detin, guvernul ne va da 12 milioane de lei anul acesta. Cred ca in martie constructorul poate sa inceapa executia acoperisului“, a mai spus primarul Antonie Solomon. (M.B.)


Bocelli, alta data!


Craiovenii nu-l vor vedea anul acesta pe Andrea Bocelli in Banie, asa cum nu se vor putea bucura nici de evolutia in direct a lui Carreras sau Domingo, dupa cum promisese primarul Antonie Solomon. Acesta a declarat ieri ca a renuntat la ideea de a inaugura centrul modernizat in prezenta unuia dintre marii tenori ai lumii, si nu atât din pricina costurilor, cât de teama ca vremea sa nu ii joace vreo festa. „Daca da vreo ploaie chiar in timpul spectacolului, cum mai imi scot camasa in fata craiovenilor? Basca banii… Vor mai fi si alte ocazii când le vom putea oferi oamenilor un spectacol cu Bocelli sau cu ceilalti“, a spus Solomon. Mentionam ca impresarii lui Andrea Bocelli inaintasera o oferta de doua ore de concert plus orchestratia contra sumei de 500.000 de euro. Primarul sustine ca avem destui artisti de renume care vor face cinste unui eveniment de talia deschiderii oficiale a centrului Craiovei, preconizat pentru luna mai. (M.B.)

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version