16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportReacomodare cu miute si fitness

Reacomodare cu miute si fitness

Universitatea a efectuat ieri primele antrenamente de la intoarcerea din Cipru, Fane Stoica fiind blând cu elevii sai la revenirea in Banie.


Dupa doua saptamâni de cantonament in Insula Afroditei, jucatorii Universitatii si-au reluat ieri pregatirile pentru returul campionatului. Alb-albastrii s-au prezentat de dimineata la cantonamentul in Lunca Jiului, unde au avut parte de o sedinta lejera. Fane Stoica nu si-a fortat elevii, programând un antrenament mai mult de dezmortire. Oltenii au combinat alergarile usoare cu exercitiile fizice, au incins o miuta, iar la final au intrat pe mâna antrenorului de fitness Thomas Korontai, germanul „delectându-i“ cu un sfert de ora de miscari specifice.


In lotul Stiintei nu exista probleme de efectiv, Saceanu si Fl. Costea, ultimii jucatori care s-au aflat pe mâna medicului Stamatescu in stagiul din Cipru, pregatindu-se normal. Singurul absent a fost Jeremie Njock, atacantul camerunez fiind invoit, acesta plecând inca de joi in Germania, unde locuiesc sotia si cele doua gemene ale sale. Golgheterul Universitatii din amicale a ratat si cea de-a doua sedinta de pregatire a zilei, el fiind asteptat aseara in Banie. Juvetii vor sustine si astazi un antrenament, de la ora 15.00, ora de la care vor intâlni mâine, in Zavoi, pe CSM Râmnicu Vâlcea, in primul amical de la revenirea in tara.


Oficialii Stiintei, la judecata


Directorul executiv al Universitatii, Ovidiu Costesin, va avea astazi o zi incarcata. De dimineata, oficialul oltean se va afla la sediul LPF, unde Comisia de Apel va judeca memoriul depus de alb-albastrii ca urmare a deciziei de suspendare pentru doua etape a terenului, dictata pentru incidentele provocate de suporterii olteni la meciul cu Steaua. In paralel, se va judeca si memoriul stelistilor, care s-au ales cu trei etape de suspendare dupa cele petrecute la acelasi meci, fanii bucurestenilor fiind insa cei care au dat tonul „spectacolului“. „Sper sa ni se reduca suspendarea la o singura etapa, la fel cum s-a intâmplat si cu Rapid. Sa se judece cu aceeasi masura“, a afirmat managerul Stelei, Mihai Stoica. In cazul in care pretentiile stelistilor vor fi satisfacute, sunt sanse mari ca si Universitatea sa beneficieze de o reducere a pedepsei, pentru a nu exista o discrepanta intre decizii.


La prânz, Ovidiu Costesin urmeaza sa fie prezent la Comisia pentru Statutul Jucatorului din cadrul FRF, catre care a inaintat deja procedura de suspendare a lui Andrei Ionescu pâna in vara lui 2009. Fiind plecat in Italia cu nationala „Under 19“, jucatorul va fi reprezentat la comisie de tatal sau, Victor Ionescu. „Toate regulamentele, mai ales cele FIFA si UEFA, sunt de partea lui, pentru ca nu i se poate interzice dreptul la munca. Sa vedem ce va decide comisia. Nu trebuie tratat ca un junior, ci ca un jucator care se afla la final de contract“, a precizat Ionescu senior.


Olandezii trag de Ionescu


Tatal lui Andrei Ionescu a mai mentionat ca fiul sau este decis sa nu mai imbrace tricoul Stiintei, preferând chiar sa-si ispaseasca suspendarea de doi ani si jumatate pe care o solicita diriguitorii echipei oltene. „I-am explicat ca pentru el este mai bine sa joace decât sa stea pe margine, dar nu a vrut sa auda. Nu mai vrea sa joace la Universitatea. A luat aceasta decizie, nu stiu ce a stat in spatele ei, iar eu, ca parinte, trebuie sa-l sustin. I-am spus parerea mea, nu a vrut sa asculte, acum trebuie sa fiu alaturi de el, chiar daca va decide sa se lase de fotbal“, a spus Victor Ionescu.


Acesta a dezvaluit ca Andrei are oferte de la trei echipe, venite prin intermediul unei firme olandeze de impresariat care il reprezinta. „Cât timp a stat in Olanda, Andrei a semnat un contract cu o firma de impresariat. La ultima sa vizita acolo, aceasta l-a anuntat ca are trei oferte pentru el, dintre care una de trei milioane de euro pentru cinci ani. Din câte stiu eu, l-au intrebat ce vrea sa faca, iar el le-a raspuns ca merge pâna la capat cu ei. Probabil de aceea nu se mai gândeste la Universitatea“, a dezvaluit Victor Ionescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS