15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCheran, multumit de craioveni

Cheran, multumit de craioveni

Echipa nationala de juniori sub 19 ani a României se afla de ieri in Italia, astazi elevii lui Florin Cheran urmând sa sustina primul meci din cadrul turneului „Roma Caput Mundi“. Tricolorii mici vor intâlni formatia similara a Greciei, urmând ca mâine sa se confrunte cu Anglia, iar joi cu echipa de juniori a clubului Lazio. Din lotul deplasat in „Cizma“ fac parte si patru fotbalisti olteni, Andrei Ionescu si Stefan Barboianu (Universitatea), Constantin Grecu (Pandurii) si Liviu Ganea (fost la „GP“ Craiova, in prezent la Dinamo).


Inainte de plecare, juniorii au sustinut un amical la Chiajna, cu lidera seriei a III-a a esalonului trei Concordia, câstigat cu scorul de 3-2 (2-2), Barboianu si Ionescu fiind introdusi in repriza secunda. Ultimul a fost si coautor la golul trei, convingându-l pe Cheran sa-l opreasca in lot, dupa ce jucatorul refuzase nationala de tineret a lui Sandoi. „La Ionescu s-a vazut o oarecare lipsa de pregatire fizica, dar pentru noi este un jucator important si de aceea am apelat la el. A jucat bine cu Concordia, desi nu mai evoluase de aproape trei luni. O sa-l folosesc si in Italia tot cam o repriza, pentru a nu-l forta. Insa el trebuie sa joace. Daca nu-si va gasi echipa nu va mai fi convocat si nu pentru ca nu vreau eu, ci pentru ca acestea sunt criteriile“, a spus Florin Cheran. Acesta a mai precizat ca este multumit si de celalalt component al Stiintei, Stefan Barboianu, si ca, in prezent, nu mai are in vedere nici un alt jucator oltean.


Conform regulamentului turneului din Italia, echipele clasate pe primele doua locuri in grupe vor disputa finalele competitiei, programate duminica, pe „Stadio Flaminio“ din Roma. In cealalta grupa a competitiei se afla nationalele „Under 19“ ale Italiei, Letoniei, Sloveniei si Rusiei. La prima editie, in 2005, tricolorii au fost invinsi in finala de Anglia, insa s-au revansat peste un an, când au câstigat „Roma Caput Mundi“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS