17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStiinta iese din turnanta

Stiinta iese din turnanta

Dupa stagiul din Cipru, antrenorul Stefan Stoica s-a declarat multumit de prestatia elevilor sai, chiar daca a recunoscut ca echipa mai are si minusuri pe care vrea sa le corecteze incepând de azi, când juvetii isi reiau antrenamentele.


Stagiul Stiintei in Cipru s-a incheiat, iar Stefan Stoica a ajuns la primul bilant intermediar. Echipa a sustinut in aceasta perioada de pregatire opt meciuri de verificare, cu adversari modesti, obtinând cinci victorii, o remiza si doua infrângeri, dintre care cea cu Tavria Simferopol, scor 1-4, a fost considerata drept rusinoasa. Totusi, Stoica s-a declarat multumit de jocul echipei sale, chiar daca a admis ca este loc de mai bine. „Sunt satisfacut de jocul echipei si de rezultatele din amicale. Sunt lucruri care nu se pot rezolva peste noapte, mai avem ceva minusuri, e logic“, a spus „Mourinho“, cel care cunoaste cel mai bine potentialul jucatorilor sai, carora le acorda incredere maxima.


Putine semne de intrebare


In mare parte, primul unsprezece a fost stabilit, singura incertitudine fiind pe partea dreapta, la mijloc, acolo unde au fost incercati Pirvu, Girla si Dina, insa nici unul nu a dat randamentul dorit de tehnicianul oltean. In acest caz, nu ar fi exclus ca Stoica sa caute o solutie de compromis, fie sa-i roteasca pe cei trei in functie de forma sportiva de moment, fie sa incerce alt jucator pe acel post.


Sunt de remarcat insa evolutiile lui Velcovici, care pare sa-l fi convins pe antrenor ca postul sau este cel de mijlocas stânga si nu de fundas. Velcovici a fost folosit in linia mediana, fiind un jucator de travaliu, iar „Baronul“ nu a inselat asteptarile, reusind chiar sa marcheze in doua dintre amicale. La capitolul câstiguri pot fi trecute si cele doua achizitii, Njock si Wobay, primul cu cinci goluri, iar celalalt cu doua. De asemnea, urcare lui Dorel Stoica la inchidere face parte din strategia antrenorului oltean, mutare care a fost si in planul predecesorilor lui „Mourinho“, dar care nu s-a putut concretiza din cauza absentei capitanului Madalin Ciuca.


Probleme in poarta


Si daca tot suntem la primul unsprezece, nu trebuie sa trecem peste o problema pe care oficialii Stiintei se fac ca nu o observa. Este vorba de cea a portarului, fara a insemna ca Bornescu trebuie scos cu orice pret dintre buturi. Desi, in treacat fie spus, sunt unii care zic ca l-ar pune imediat pe „Jose“ pe banca suferintelor pentru greselile facute in ultima vreme, sunt opinii conform carora Bornescu isi poate reveni, dar acest lucru nu se poate rezolva decât daca va fi adus un portar care sa-i faca o concurenta reala. Altfel, Mircea nu va invata nimic din greselile facute in amicalele cu FC Caracal sau Krilia.


Mai puternici per ansamblu


Revenind la rezultatele din amicale, se poate spune, comentând reactiile suporterilor, ca ele nu au multumit deplin, iar infrângerile cu Tavria si Krilia, socotite cele mai tari adversare, lasa unele semne de intrebare in privinta combativitatii echipei noastre. Cu toate acestea, Stoica a ramas pe pozitii, scuzând astfel cele doua esecuri: „Asa se intâmpla in meciurile de pregatire, când faci mai multe schimbari. Echipa a aratat ca are potential si suntem mai puternici decât anul trecut“.


La neimpliniri se adauga si faptul ca echipa a ratat amicalul cu Levski Sofia, test care trebuia sa incheie stagiul din Cipru si dupa care se puteau trage multe concluzii, având in vedere ca formatia bulgara era cea mai galonata echipa de pe lista adversarilor Stiintei inainte de plecarea in Insula Afroditei.


„Vor veni si rezultatele mari“


Singurul remediu pentru noi il reprezinta insa faptul ca partidele amicale nu puncteaza in ecuatia actualului campionat si, din moment ce se disputa in conditii speciale, cu schimbari masive pe parcursul unui joc si cu un cadru de desfasurare total diferit fata de cel oficial, concluziile sunt greu de tras.


Pentru Universitatea Craiova urmeaza alte teste de verificare, cu CSM Vâlcea (14 februarie) si Poli Timisoara (17 februarie), in care se vor face unele retusuri, fara a avea pretentia ca totul a fost pus la punct, iar adevaratele probe vor veni in campionat, acolo unde se fac adevaratele calcule, urmând ca la vara sa se depuna bilantul oficial. Patronul Adrian Mititelu este increzator, sustinând: „Niciodata Craiova n-a avut asemenea perioada, atât de buna din punct de vedere financiar, si niciodata n-a fost atât de mare emulatia la club. Vor veni si rezultatele mari“.


Amicalele Stiintei


„U“ Craiova – Minerul Lupeni 1-0 (Velcovici ’82)


„U“ Craiova – CFR Timisoara 2-0 (Wobay ’34, Njock ’52)


„U“ Craiova – FC Caracal 1-1 (Velcovici ’13)


„U“ Craiova – Tavria Simferopol 1-4 (Njock ’50)


„U“ Craiova – Alki Larnaca 2-0 (Dina ’80, ’90)


„U“ Craiova – Daejeon Citizen 3-0 (Njock ‘3, ’27, Wobay ’42)


„U“ Craiova – Krilia Sovetov Samara 0-1


„U“ Craiova – Rilski Sportist 2-0 (Baird ’25, Njock ’43)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS