10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSotomayor ar concura impotriva lui Sorin Matei

Sotomayor ar concura impotriva lui Sorin Matei

Fostul atlet cubanez Javier Sotomayor a venit in România pentru a asista la concursul de saritura in inaltime „Monica Iagar Grand Prix“. Bun prieten cu actualul director al CSM Craiova, Sorin Matei, fostul campion mondial la saritura in inaltime a opinat ca organizarea unor astfel de evenimente in România va contribui la cresterea valorica a atletilor români. Mai in gluma, mai in serios, Sotomayor a spus ca ar vrea sa concureze din nou impotriva lui Sorin Matei.


„Ma bucur pentru invitatie. Nu am avut niciodata ocazia sa sar in România cu Sorin Matei, dar niciodata nu este prea târziu. Aceasta initiativa a Monicai Iagar va fi foarte utila sportivilor români, pentru a creste in valoare“, a spus Sotomayor.


La rândul sau, Sorin Matei, recordmanul României in proba de saritura in inaltime, cu 2,40, a spus ca a concurat de multe ori impotriva lui Sotomayor.


„Onoarea este de partea mea ca am putut concura, de-a lungul carierei, cu Sotomayor, «Our King», cum ii spuneam noi. Ii multumesc pentru tot ce a facut pentru aceasta proba. Il consider prietenul meu, mai ales ca au fost momente in care m-a ajutat. Mi-a dat pantofii lui si am stabilit cu ei cea mai buna performanta personala, sarind 2,40 m“, a spus Matei.


Actualul director al CSM Craiova a povestit episodul când a primit pantofii de la Sotomayor: „Era in 1990, in Germania, la Eberstadt. Participam la primul meu concurs dupa Revolutie si mi s-au rupt pantofii. Sotomayor mi-a dat pantofii lui si am câstigat acel concurs, sarind 2,36 m. L-am invins chiar si pe cubanez, dar era accidentat in acea perioada. La finalul concursului, am vrut sa ii dau inapoi pantofii, dar el mi-a spus sa-i pastrez, ca imi poarta noroc. Intr-adevar, la numai câteva zile, tot cu acei pantofi am sarit 2,40 m“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS