24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFlorentin Petre s-a antrenat cu Pandurii

Florentin Petre s-a antrenat cu Pandurii

Venit cu intârziere in Antalya, pentru ca a fost convocat la nationala, ex-dinamovistul s-a antrenat in prima zi cu Pandurii, echipa sa, TSKA Sofia, sustinând la acea ora meciul cu Honved Budapesta.


Antrenorul Eugen Neagoe se afla in loja stadionului Arcadia pentru a vedea meciul celor de la Sofia, acolo fiind abordat de internationalul român, care i-a cerut permisiunea sa se pregateasca alaturi de Pandurii. Dupa ce au schimbat câteva impresii despre meciul echipei nationale, Petre s-a alaturat jucatorilor de la Pandurii, care se pregateau pe un teren alaturat. Florentin Petre i-a salutat pe toti fotbalistii, chiar daca nu cunostea decât o parte dintre ei, efectuând alaturi de acestia exercitiile comandate de secundul Florin Bejinaru. „Antrenamentul a fost super, echipa este foarte bine pregatita. I-am salutat pe baieti si am facut antrenamentul cu ei, pe unii ii cunosc, pe unii nu, dar am si prieteni aici. Dupa câte am inteles sunt foarte bine pregatiti, sa speram ca vor juca bine in campionat. M-as bucura pentru ei“, a marturisit Petre.


Vrea in finala cu românii


Intrebat daca este posibila o finala Pandurii – TSKA Sofia la turneul Arcadia Cup, Florentin Petre a precizat ca si-ar dori acest lucru: „De ce nu, ar fi foarte frumos sa ne duelam intre noi aici, in Turcia. Am juca de la egal la egal. De abia il astept pe Pacurar sa-l prind sa-i rup putin picioarele. Pai, fotbalul e razboi tata, aici suntem prieteni, dar pe teren gata. El stie foarte bine asta“.


Pâna sa elimine fosta sa echipa din Cupa României, Petre nu stia nimic despre formatia gorjeana, impotriva careia nu a avut ocazia sa joace in prima liga: „Nu i-am prins, dar din câte am observat au echipa buna, jucatori tineri si au un antrenor bun si, din câte am inteles, ii pregateste foarte bine din toate punctele de vedere. Acum ii stiu pentru ca mi-au provocat o tristete imensa atunci când au eliminat Dinamo din Cupa, dar acesta este fotbalul. Când dai de jucatori pe care probabil i-ai subestimat asa se intâmpla. Le-au dat peste nas si uite asa s-au calificat“.


Ghinionistul Pacurar a ramas nevândut


Petre este de parere ca Dinamo a intarit pe Pandurii prin cele trei transferuri efectuate in ultimul an, Vatavu, Ilie Iordache si Pacurar: „Normal ca a crescut. S-a intarit foarte mult cu Pacurar care este un jucator foarte bun, mai ales când are mingea la picior, si alearga foarte mult. A dat si doua goluri, dar nu stiu cum le-a dat, probabil era lesinat portarul. Dar loveste mingea bine, e un jucator care are momente de geniu. Ii cunosc si pe Vatavu, si pe Ilie Iordache, pentru ca au fost colegii mei, dar mai bine sa ii laude antrenorul si sa joace bine, sa fie titulari si sa ajunga inapoi la Dinamo, pentru ca, probabil, visul lor e sa joace acolo“.


Si pe teren, la antrenament, si seara la hotel, Fl. Petre s-a intretinut cu fostul sau coleg de camera de la Dinamo, Alexandru Pacurar, pe care il considera un mare ghinionist: „Pai, nu a avut norocul pe care l-au avut toti jucatorii de la Dinamo care au stat cu mine in camera. Pe ceilalti i-am vândut pe foarte multe milioane de dolari afara. El este singurul pe care nu am putut sa-l vând afara, chiar daca am stat cu el in camera vreo doi ani. Dar nu se stie, in vara mi se termina contractul si poate il ajut pâna atunci sa faca un salt sau poate ajunge el. Joaca bine, poate o sa mearga inapoi la Dinamo, desi nu cred. Sa joace bine este cel mai important pentru el“.


Rivalitate excesiva intre olteni


Florentin Petre este la curent cu rivalitatile din fotbalul românesc, mai ales intre echipele din aceleasi regiuni. O mare rivalitate exista intre oltenii de la Universitatea si cei de la Pandurii, aceasta fiind considerata excesiva de internationalul român: „Normal, rivalitatea este mare peste tot. In anumite zone cred ca este prea mare. Este rivalitatea asta intre olteni, mai e in partea cealalta, intre Arad si Timisoara, unde ies scântei tot timpul, mai e la Cluj, CFR cu Universitatea. Sportul este o competitie si, cum sunt distantele destul de scurte intre ei, ar da orice sa isi rupa picioarele“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS