12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCu un Pavel nu se face echipa

Cu un Pavel nu se face echipa

Desi a dat impresia ca poate produce surpriza, Andrei Pavel s-a stins in ultimele seturi, in timp ce Victor Hanescu nu a emis pretentii.


România nu a putut tine piept Frantei in meciurile de ieri, din prima zi a Cupei Davis, in turul I al Grupei Mondiale. Daca Hanescu a fost invins lejer de Gasquet (nr. 16 ATP), Pavel a dat senzatia ca poate intoarce soarta confruntarii in partida cu Grosjean (nr. 45 ATP), dar vârsta si-a spus cuvântul. Andrei a avut 2-0 la seturi, dar a pierdut cu 3-2, dupa trei ore si 31 de minute de joc, scor final 6-4, 7-5, 3-6, 1-6, 2-6. A fost 11-7 la asi pentru francez si 34-48 la greseli nefortate.


Pavel a inceput foarte bine partida si l-a surprins pe Sebastien Grosjean cu executii care au cules aplauze in rândul spectatorilor prezenti in sala de la Clermont-Ferrand. Francezul a deschis seria break-urilor din primul set, ducând scorul la 3-1, dar românul a raspuns cu un rebreak. A mai reusit apoi un break (5-4) si a incheiat primul set cu un as. Setul secund a fost de-a dreptul nebun. Românul a inceput cu un break, Grosjean a ripostat, 1-1, iar apoi s-a distantat la 5-2. Când totul parea pierdut, „Cneazul“ a avut o revenire spectaculoasa, câstigând cinci game-uri consecutive si impunându-se cu 7-5. La 2-0 la seturi, românul a dat semne de oboseala, dând ocazia adversarului sa revina in joc. Sebastien Grosjean nu i-a mai dat nici o sansa lui Andrei Pavel si si-a adjudecat la pas urmatoarele doua seturi, 6-3, 6-1. In cel decisiv, francezul si-a mentinut tonusul si l-a lasat fara replica pe Pavel, desi românul s-a zbatut pentru fiecare minge. „Cneazul“ a gresit tot mai mult si nu a mai avut ce face in fata lui Grosjean, care a adus Frantei al doilea punct.


Hanescu nu a avut nici o sansa


Intrat primul in lupta, Victor Hanescu nu i-a putut face fata celui mai bine clasat jucator din echipa Frantei, Richard Gasquet, in fata caruia a pierdut in trei seturi, 7-5, 6-2, 6-2, dupa o ora si 33 de minute de joc. Hanescu s-a tinut bine in primul set, in care a mers cap la cap cu adversarul sau pâna la scorul de 5-5. Gasquet a reusit insa primul break al meciului, iar apoi si-a adjudecat serviciul, intr-un moment in care au existat si doua mingi discutabile, ambele judecate de arbitru in defavoarea jucatorului român.


Celelalte doua seturi nu au avut istoric, francezul profitând si de o serie de greseli nefortate ale lui Hanescu, 28, fata de doar 12 ale sale. Românul a punctat doar la capitolul asi, 12, in comparatie cu sapte, câti a reusit Gasquet.


Astazi, de la ora 14.45, este programata confruntarea de dublu, Arnaud Clement / Michael Llodra – Florin Mergea / Horia Tecau, iar mâine vor avea loc ultimele doua partide: Gasquet – Pavel, Grosjean – Hanescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS