10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie cu adversar modest

Victorie cu adversar modest

Stiinta a invins lejer o echipa care se lupta pentru evitarea retrogradarii in campionatul bulgar.


Universitatea Craiova a ratat amicalul cu Levski Sofia, adica cel mai important test de verificare din Cipru, dar a gasit rapid un inlocuitor, echipa de pe locul intâi din campionatul Bulgariei fiind substituita cu una dintre codasele clasamentului. Rilski Sportist ocupa dupa prima parte a campionatului locul 14 din 16 competitoare, fapt ce spune aproape totul despre valoarea adversarului de ieri al juvetilor. Antrenorul Stefan Stoica a inceput partida cu: Bornescu – Dananae, Ciuca, Mitchell, Rose – L. Pirvu, Stoica, Dina, Wobay – Baird, Njock.


Asa cum era de asteptat, alb-albastrii au controlat jocul, reusind sa inscrie de doua ori pâna la pauza, Stoica permitându-si sa faca si unele modificari in primul unsprezece. Baird si-a gasit un loc de titular, facând pereche cu Njock in atac, iar Lucian Pirvu a reaparut ca mijlocas dreapta, acolo unde „Mourinho“ cauta inca un titular, dupa ce i-a incercat pe Dina si Girla.


In prima parte a jocului, Universitatea a marcat prin Baird (’25), australianul ratând alte trei ocazii mari de a inscrie, si prin Njock (’42). Camerunezul a mai avut o ocazie in minutul 19, dar sutul acestuia din afara careului mare a fost parat de portarul bulgarilor. Vecinii de la sud de Dunare au avut si ei câteva tresariri de orgoliu, cea mai mare ocazie a acestora consemnându-se in minutul 38, când mingea trimisa din lovitura libera a lovit transversala.


Fotbal pentru toata lumea


Dupa timpul de odihna, Stefan Stoica a efectuat mai multe inlocuiri, dând posibilitatea sa evolueze si celor care au bifat mai putine minute in stagiul din Cipru. Rând pe rând, pe teren si-au facut aparitia Velcovici, Argintaru, Gargalie, Al. Costea, V. Gaman, Curteanu, I. Gaman, Girla, Piko si Barboianu. Ocaziile s-au imputinat, iar ele au apartinut tot „veteranilor“. In minutul 50, Njock si apoi Wobay au trecut pe lânga majorarea scorului, iar peste cinci minute camerunezul si-a mai trecut in cont o buna oportunitate de gol. Ultima faza mai importanta a meciului s-a consumat in minutul 70, când D. Stoica a reluat din interiorul careului mare, dar portarul a retinut.


Universitatea Craiova nu s-a putut baza ieri pe serviciile a doi jucatori importanti, Florin Costea si Robert Saceanu, ambii acuzând probleme medicale. Meciul cu Rilski Sportist a incheiat seria partidelor amicale pe care Stiinta le-a sustinut in Insula Afroditei, oltenii urmând sa ajunga astazi in Banie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS