15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportKosice, cosmarul gorjenilor

Kosice, cosmarul gorjenilor

Amical


Pandurii – MFK Kosice 0-1


• A marcat: Krakovsky ’78.


Pandurii: Guso – Mândrean (’46, Popete), Rus, Chibulcutean, Dragomir – Ad. Popescu (’46, Orac), Pacurar (’80, Radovanovic), Vancea (’66, Dedu), Vasilache – L. Mihai (’46, I. Iordache), Vintilescu. Antrenor: Eugen Neagoe.


Kosice: Pulen – Skolnik, Kozak, Basista, Lisivka – Lesniak (’57, Kiss), Krakovsky, Labun, Novak – Bohacik, Bicak (’44, Bjedov). Antrenor: Jan Kozak.


Caracterul amical al jocului a fost ignorat de ambele grupari, care s-au angajat in duelurile directe mult peste limita regulamentului. Arbitrul rus a fost depasit de situatie, rezultând un joc obstructionist in care s-au platit polite de o parte si de alta. Vasilache a cazut prada nervilor in prima repriza, vazând cartonasul rosu in minutul 43, fiind urmat la cabine din acelasi motiv de Labun (’52). Spre deosebire de precedentele jocuri, Pandurii nu se poate lauda acum cu prea multe situatii de gol. Vintilescu a ratat ocazia meciului in minutul 33, când mingea lobata de la 14 metri a ocolit spatiul portii parasite de portarul slovac, iar Orac a fost oprit in repriza secunda din drumul spre gol de o decizie eronata a arbitrului asistent.


Pe Vasilache l-au lasat nervii


Tehnicianul Eugen Neagoe a operat doar doua schimbari in primul unsprezece fata de jocul precedent. Dragomir a revenit pe postul sau de fundas stânga, iar Adi Popescu i-a luat locul lui Orac. Kosice a inceput mai bine, a punctat la capitolul cornere, iar in minutul 17 a fost aproape de gol, insa Lesniak si-a facut preluarea prea lunga in preajma careului mic si Dragomir a degajat salvator. Nici Novak nu l-a batut pe Guso, care a prins mingea reluata cu capul de slovac (’20), bosniacul boxând câteva minute mai târziu la o lovitura libera executata periculos de pe dreapta.


Pandurii si-a revenit incet-incet, a tinut mingea mai mult, a controlat centrul terenului si au aparut si situatiile de poarta. Vancea a sutat de la distanta (’31), Vasilache nu a gasit plasa portii adverse cu un lob (’32), iar Vintilescu a irosit o sansa uriasa de a marca prin acelasi procedeu (’33). Pulen s-a evidentiat in fata lui Pacurar, care a executat bine o lovitura libera de la marginea careului, portarul slovac parând si sutul din intoarcere al lui Vintilescu. Cu doua minute inainte de pauza, Pandurii a ramas in zece oameni, Vasilache fiind eliminat pentru un fault din spate la Bicak.


Guso: „Nu este cazul sa fim suparati“


Cu un om mai putin pe teren, Neagoe a ordonat la reluarea jocului o tactica de asteptare, trimitând in teren trei jucatori rapizi si tehnici, Orac, Iordache si Popete, care sa poata sustine contraatacul. Echilibrul numeric s-a restabilit foarte devreme, Labun fiind eliminat pentru doua galbene. Pandurii nu a avut insa forta sa se desprinda, nici macar sa pastreze scorul alb, Krakovsky reluând in plasa o minge respinsa in fata de Guso (’78).


„De ce am luat gol? Pai asta e viata la portari, o data dai, alta data iei gol. Dar la noi mai mult primesti decât dai. Asta e, am pierdut un meci de pregatire, nu e cazul sa fim suparati acum. Daca arbitrul e prost ce sa facem?“, a comentat Guso eroarea sa. Oboseala, ratarile si deciziile arbitrilor au pus capat invincibilitatii „pandurilor“ in Antalya, crede bosniacul: „Nu sunt o echipa mai buna decât Pandurii cei de la Kosice, mai ales ca arbitrii ne-au anulat un gol la 0-0. Vintilescu a ratat si el o ocazie mare la 0-0, deci am jucat mai bine, dar asta e viata, nu putem câstiga tot timpul. Am batut si noi in alte meciuri, acum mai intervine si oboseala, pentru ca suntem aici de 16 zile. Este un cantonament lung de trei saptamâni, trebuie sa ne intoarcem in tara si ne revenim“, a incheiat Guso.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS