22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportClubul Liverpool devine american

Clubul Liverpool devine american

Presedintele clubului FC Liverpool, David Moores, a confirmat faptul ca a acceptat sa cedeze pachetul majoritar de actiuni magnatilor americani George Gillett si Tom Hicks in schimbul a 330 de milioane de euro. In cadrul contractului dintre cele doua parti, este specificat faptul ca noii actionari sunt obligati sa investeasca alte 300 de milioane de euro in constructia unui nou stadion. Presa britanica scrie ca „o data cu prezenta in Premier League a capitalului strain se incheie o era romantica pentru a-i face loc uneia comerciale“.


David Moores, care va deveni presedinte de onoare la Liverpool, s-a declarat incântat ca a cedat actiunile unor oameni potenti din punct de vedere financiar: „Cred ca este un pas inainte pentru Liverpool si pentru suporteri. Aceasta echipa face parte din viata mea si, dupa ce am reflectat destul de mult, am decis sa cedez actiunile mele pentru a asigura investitiile necesare pentru constructia unui stadion nou si pentru asigurarea unor sume consistente in vederea transferurilor de jucatori. Ii invit pe ceilalti actionari sa faca acelasi lucru pentru ca, in acest fel, vom asigura un viitor plin de succese clubului Liverpool7.


Cei doi magnati americani care vor deveni actionari majoritari la Liverpool erau deja implicati in lumea sportului. Tom Hicks, de 60 de ani, este proprietarul echipei de base-ball Texas Rangers si actionar majoritar la cea de hochei Dallas Stars, in timp ce George Gillett (69 de ani) este proprietarul echipei de hochei Montreal Canadiens.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS