10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBrazilia, facuta KO de Portugalia

Brazilia, facuta KO de Portugalia

Meci amical


Brazilia – Portugalia 0-2


• Emirates Stadium, Londra, spectatori: 58.000.


• Au marcat: Simao ’82, R. Carvalho ’90.


Brazilia: Helton – Maicon (’62, Daniel Alves), Lucio, Juan (’46, Luisao), Gilberto – Gilberto Silva, Edmilson (’61, Tinga), Kaka, Elano – Fred (’66, Diego), Rafael Sobis (’46, Adriano). Antrenor: Carlos Dunga.


Portugalia: Ricardo – Miguel, Ricardo Carvalho (’90, Meira), Jorge Andrade, Caneira (’46, Paulo Ferreira) – Petit, Tiago (’66, Moutinho), Deco (’60, Hugo Vianna), Ricardo Quaresma – Cristiano Ronaldo (’61, Simao), Helder Postiga (’71, Nuno Gomes). Antrenor: Luiz Felipe Scolari.


• A arbitrat: Martin Atkinson (Anglia).


Reprezentativa sud-americana a suferit prima infrângere dupa Campionatul Mondial din 2006, când in functia de selectioner a fost instalat Carlos Dunga.


Reprezentativa de fotbal a Braziliei a pierdut, marti seara, cu 2-0, meciul amical disputat la Londra in compania selectionatei Portugaliei. Pe „Emirates Stadium“ din capitala Angliei, sud-americanii au dominat prima repriza si si-au creat câteva ocazii de gol, dar au avut un final de meci mai slab, iar lusitanii au profitat.


Simao a deschis scorul in minutul 82, cu un sut din voleu, dupa ce a fost lansat de Quaresma. Fundasul echipei Chelsea, Ricardo Carvalho, a marcat al doilea gol in minutul 90, reluând balonul in plasa la o lovitura libera executata de pe partea dreapta, aparatorul portughez aflându-se la al patrulea gol pentru echipa nationala.


Aceasta a fost prima infrângere suferita de Brazilia dupa Campionatul Mondial din 2006, când in functia de selectioner a fost instalat Carlos Dunga. Simao, care i-a luat locul lui Cristiano Ronaldo in minutul 60, a fost cel mai bun jucator de pe teren. La brazilieni nu a evoluat starul Ronaldinho, accidentat.


Scolari vrea sa antreneze in Anglia


La finalul meciului de marti seara cu Brazilia, selectionerul nationalei Portugaliei, Luiz Felipe Scolari, a spus ca va parasi functia pe care o ocupa dupa incheierea Campionatului European din 2008 si le-a marturisit ziaristilor englezi ca intentioneaza sa antreneze o echipa din Premier League.


„Mi-ar placea sa lucrez in Anglia. Este o tara pasionata de fotbal si nu cred ca exista antrenor care sa nu-si doreasca sa mearga acolo. Eu am fost in Japonia, Arabia Saudita, Kuweit, Brazilia, Portugalia si m-am adaptat de fiecare data“, a spus Scolari.


Meciuri amicale intertari


Marti seara s-au disputat mai multe partide amicale internationale. Iata rezultatele inregistrate: Bulgaria – Letonia 2-0, Cipru – Ungaria 2-1, Mali – Lituania 3-1, Irlanda de Nord – Tara Galilor 0-0, Australia – Danemarca 1-3, Brazilia – Portugalia 0-2, Grecia – Coreea de Sud 0-1, Nigeria – Ghana 1-4.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS