13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNeajunsuri pe semicerc

Neajunsuri pe semicerc

Nebuloasa de la uzina Daewoo se rasfrânge si asupra echipei feminine de handbal DWAR Craiova, care, aflata in plin campionat, nu stie ce-i va rezerva viitorul. Dupa prima parte a campionatului, echipa a ocupat penultimul loc in clasamentul seriei Vest, insa, la reluare, craiovencele, in aceeasi formatie, au reusit rezultate mai mult decât satisfacatoare, invingând cu 37-29 ocupanta locului trei, Universitatea Resita, si remizând, scor 29-29, cu locul doi, LPS Slatina.


Studente de nevoie


„Cred ca ne-am revenit din punct de vedere al jocului. Am obtinut rezultate care demonstreaza ca echipa are potential. Nu sunt restante financiare la sportive, dar acum marea problema este aceea a infrastructurii“, a spus antrenorul Gabriel Bircina.


Pretul cerut de Primaria Craiova pentru un antrenament, 1,8 milioane de lei, practic le-a dat afara din Sala Sporturilor pe handbalistele de la DWAR Craiova. „Conducerea clubului face eforturi mari sa asigure salariile jucatoarelor. Din pacate, nu pot fi platite si antrenamentele in Sala Sporturilor, in care intram o singura data pe saptamâna, in rest fiind nevoiti sa ne antrenam pe bazele sportive ale Facultatii de Educatie Fizica si Sport si profit de ocazie pentru a multumi celor de aici. Lipsa unui teren regulamentar de antrenament se vede insa la jocuri“, a adaugat antrenorul craiovean, care in aceste zile pregateste handbalistele craiovene pentru meciul cu CSM Sibiu, liderul seriei Vest.


Noi pentru cine jucam?


Gabriel Bircina nu isi explica de ce Primaria Craiova a facut diferente intre echipa DWAR si cele ale CS Universitatea, care se antreneaza fara sa scoata bani din buzunar in Sala Sporturilor din Craiova. „Dintre toate echipele de jocuri sportive, noi am fost tratati altfel si nu mi se pare moral. Ce conteaza ca echipa se numeste inca DWAR? Eu de patru luni nu am mai vazut nici un coreean prin Craiova. Pâna la urma si noi reprezentam Craiova“, a punctat Bircina.


Tehnicianul craiovean nu stie nici care va fi soarta echipei, dar este constient ca totul va depinde de investitorul care va prelua uzina. „Am auzit si noi ba ca vine General Motors, ba ca vine Ford. Si una, si alta au fost date ca venite sigur, dar, pâna nu va scrie negru pe alb, nimic nu este sigur. Pâna atunci ramâne sa ne vedem de treaba si sa demonstram ca meritam sa jucam la Craiova“, a conchis antrenorul Bircina.


Hârtia e de baza


Contactat telefonic, primarul Antonie Solomon s-a aparat cu legea, sustinând ca este vina celor de la DWAR pentru aceasta situatie. „Aceea este echipa unei firme particulare. Cu toate astea, noi, cei din consiliul local, suntem de acord sa ajutam sportul din Craiova. Problema echipelor de la CS Universitatea este arhicunoscuta, insa cei de acolo isi platesc chiria cu banii obtinuti de la bugetul local, dupa ce au facut mai multe hârtii catre consiliul local. Cei de la DWAR trebuia sa vina cu o propunere, sa spuna, pentru a putea fi prinsi in buget. Nu cred ca aceia de la DWAR pot demonstra ca au facut vreun demers in acest sens si au fost refuzati“, a spus Solomon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS