3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAntrenament cu fratii moldoveni

Antrenament cu fratii moldoveni

Trupa lui Piturca va juca ultima partida de verificare inaintea intâlnirii cu Olanda, din Grupa G a preliminariilor Euro 2008, cu selectionata lui Dobrovolski, aceasta fiind solutia de criza gasita de FRF dupa ce nationala Italiei a anulat amicalul cu tricolorii.


Echipa nationala a României va intâlni astazi, de la ora 17.00, pe stadionul „National – Lia Manoliu“, reprezentativa Republicii Moldova, aceasta fiind ultima partida de verificare inaintea intâlnirii cu Olanda, din Grupa G a preliminariilor Euro 2008. Initial, România ar fi trebuit sa joace in compania campioanei mondiale, Italia, iar partida urma sa se dispute la Siena. Intâlnirea a fost insa anulata, la fel ca toate partidele de fotbal din Italia, ca urmare a unor grave incidente produse la derbiul sicilian Catania – Palermo, scor 1-2, din etapa a 22-a din Serie A, soldate cu un mort si 71 de raniti.


România va juca astazi pentru a treia oara cu reprezentativa Republicii Moldova, dupa ce a câstigat precedentele doua partide amicale cu 3-1, respectiv 5-1. Primul meci dintre cele doua selectionate a avut loc la Bucuresti, in 1996 (scor 3-1), iar cel de-al doilea la Ploiesti, in 1998 (scor 5-1).


Fara Chivu, Rat si Plesan


Selectionerul Victor Piturca a spus ieri ca jucatorii Cristian Chivu, Razvan Rat si Mihaita Plesan s-au accidentat si nu vor putea evolua in partida cu Republica Moldova.


„Impreuna cu Chivu si cu medicul Pompiliu Popescu am decis ca fundasul sa nu participe la acest joc, din cauza unei miozite care i-ar putea provoca o accidentare mai grava. De asemenea, Rat acuza dureri de când a venit la lot, care, din pacate, au continuat, si nici el nu va participa la meciul cu Moldova. Are o problema la tendon care necesita fixarea piciorului intr-o atela ghipsata pentru zece sau 12 zile“, a explicat Piturca.


Tehnicianul a adaugat ca, la antrenamentul de ieri, mijlocasul Mihaita Plesan a suferit o intindere musculara.


„La Plesan problema a survenit in timpul antrenamentului de azi. A facut o intindere usoara, sper sa nu fie ceva grav“, a spus selectionerul.


Moldovenii respecta nationala lui Piturca


Presedintele Federatiei Moldovenesti de Fotbal (FMF), Pavel Ciobanu, a spus despre meciul amical cu nationala României ca Moldova are sansa sa arate ce poate in fata unei echipe de top din Europa.


„Jucam cu o echipa de top din Europa, de aceea jucatorii nostri trebuie sa dea tot ce au mai bun. Au sansa sa demonstreze ca sunt si ei valorosi si, totodata, este un test util in perspectiva meciului din primavara cu Malta, din preliminariile CE 2008“, a spus Ciobanu.


El a adaugat ca selectionerul Igor Dobrovolski, care va debuta cu aceasta ocazie pe banca tehnica a nationalei Moldovei, nu va deplasa la Bucuresti cel mai bun lot.


„Din pacate, mai multi jucatori de-ai nostri, precum Valeriu Catânsus sau Andrei Corneencov, nu vor putea evolua in acest meci. Dobrovolski va avea posibilitatea sa vada si alti candidati pentru nationala noastra“, a precizat presedintele FMF.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS