17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportProbleme la meciul cu liderul

Probleme la meciul cu liderul

Handbalistii de la CS Universitatea Craiova vor evolua impotriva celor de la Universitatea Pitesti fara doi dintre jucatorii de baza, Mincan si Marginean.


Campionatului ligii a doua la handbal masculin se va relua astazi, echipa CS Universitatea Craiova urmând sa intâlneasca pe teren propriu liderul, Universitatea Pitesti. Meciul va avea loc in Sala Sporturilor din Valea Vlaicii, fiind programat de la ora 10.00. Chiar daca tânara echipa din Banie pregatita de Paul Stuparu nu isi facea prea mari sperante pentru acest joc, misiunea acesteia va fi ingreunata deoarece vor lipsi de pe teren doi dintre cei mai buni jucatori, este vorba de coordonatorul de joc Mincan si de pivotul Marginean. Cei doi au suferit accidentari grave in amicalul sustinut joi contra echipei Romvag Caracal, Mincan fiind suspect de fractura la mâna dreapta, iar Marginean are entorsa la glezna. „Ambii vor lipsi cel putin trei saptamâni de la pregatiri si de la jocuri. Sunt foarte suparat, pentru ca in efectiv complet puteam sa punem mai multe probleme celor de la Pitesti, iar etapa viitoare, la Lugoj, mergeam la victorie. Asa, ne va fi foarte greu, iar planurile intregii echipe au fost date peste cap“, a declarat ieri antrenorul Paul Stuparu. Acesta va avea la dispozitie un lot subtiat, in conditiile in care si Glavan acuza dureri la spate, fiind anuntat indisponibil pentru astazi. „Suntem 13 in lot. Fara cei trei si daca mai scoatem doi portari, ramânem in opt jucatori de câmp, situatia fiind mai mult decât delicata“, a punctat antrenorul craiovenilor.


Banii vorbesc


Paul Stuparu a vorbit ieri si despre viitorul formatiei craiovene. „Echipa este tânara, in formare, dar trebuie sa fie sprijinita pentru a face performanta“, a spus tehnicianul oltean, care nu a comentat prea mult pe marginea eventualei asocieri intre CS Universitatea si SCM Craiova.


„Nu stiu daca se va realiza aceasta asociere, dar la câti bani au fost alocati la SCM, am inteles cinci miliarde de lei, e greu sa se faca ceva. Mai ales ca aud ca vor fi infiintate si alte sectii, de box, de scrima. E nevoie de bani mai multi pentru performata“, a spus Stuparu. Acesta a dat exemplu echipa de handbal de la Lugoj, care traieste o experinta fericita. „Bugetul echipei este de aproape un milion de euro, iar ultimul jucator de acolo are salariu de 600 de euro. Dar ala nici nu prinde banca de rezerve la meciuri“, a dezvaluit Stuparu.


Voleiul si baschetul stau la rând


In curând isi vor relua activitatea si celelalte doua echipe care fiinteaza sub tutela clubului CS Universitatea Craiova. Este vorba de echipa de volei feminin si cea de baschet masculin. Pentru fetele lui Adrian Cotoranu incepe faza a doua a campionatului, sâmbata viitoare urmând sa intâlneasca, in deplasare, formatia CSM CSS Sibiu. Pentru aceasta faza a campionatului s-au mai calificat Dacia Mioveni Arges si CSS 2 Baia Mare.


In schimb, baietii lui Marius Toma se pregatesc pentru cel de-al doilea turneu programat intre turul si returul campionatului. Acesta va avea loc in perioada 17-19 februarie, la Târgu Jiu, o comportare buna a craiovenilor la aceasta competitie asigurând un loc la turneul semifinal de baschet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS