16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

La turatie maxima

La finalul turului Seriei a IV-a a Ligii a III-a, doar doua dintre cele patru echipe doljene angrenate in aceasta competitie pot spune ca si-au indeplinit obiectivul. Armata Craiova este formatia cu cea mai buna clasare, locul cinci, cu 31 de puncte si +7 la „adevar“, pe un loc lipsit de griji aflându-se si Dunarea Calafat (opt, cu 28 de puncte si +1 la „adevar“). La polul opus se gasesc Chimia Craiova si Gaz Metan Podari, ambele având aceeasi linie de clasament (locul 11-12, 20 de puncte si golaveraj 16-18), „chimistii“ având insa -7 la „adevar“, iar „gazarii“ -4. Daca echipa din Podari se poate declara totusi multumita cu aceasta clasare, având in vedere ca este nou-promovata, despre gruparea de la Combinat se poate spune ca a dezamagit in tur, tinând cont ca este o formatie cu state vechi in esalonul trei.


„Militarii“ nu au mari pretentii


Armata Craiova si-a reluat pregatirile pe 15 ianuarie, antrenorul Marian Bicu având la dispozitie mai mereu peste 30 de jucatori, unii dintre ei aflându-se insa in probe. „Militarii“ sunt multumiti de rezultatele din tur, desi admit ca se putea si mai bine daca nu aveau parte in câteva meciuri de arbitraje ostile, si nu au pretentii mai mari pentru returul care va debuta pe 2 martie. „Sunt multumit de evolutiile din tur si de locul ocupat. In retur ne-am propus sa jucam la fel, sa vedem insa daca vom si reusi. Daca vom termina campionatul pe podium sau in apropierea lui va fi bine“, a afirmat Bicu.


Armata se va pregati in toata aceasta perioada in Craiova, antrenamentele având loc pe stadionul din Valea Fetii. Lotul este in mare acelasi, de la echipa plecând doar Poenaru, Maciuca, Teodosiu si Luta, jucatori care nu erau considerati de baza. „Abia saptamâna viitoare voi definitiva lotul. Voi opri 27-28 de jucatori cu juniori cu tot, cred ca sunt de ajuns pentru retur“, a precizat Marian Bicu. Miercuri dupa-amiaza, „militarii“ au disputat un amical cu CFR Craiova, pierdut cu scorul de 3-2, iar mâine au programat meciul revansa cu „ceferistii“, tot pe stadionul de la Depou.


Dunarea vrea sa ramâna in primele opt


Desi au avut o evolutie buna in tur, jucatorii Dunarii Calafat s-au reunit la putin timp dupa Anul Nou, antrenorul Emil Traistaru sunând adunarea pe 8 ianuarie. Pâna la reluarea campionatului, calafetenii se vor pregati doar in localitate, ei disputând deja trei amicale: 0-2 si 0-5 cu Building Vânju Mare si 0-0 cu Progresul Bailesti, „returul“ cu echipa din campionatul judetean fiind programat mâine. Pe 7 februarie, Dunarea mai are parafat un meci cu echipa din Vidin.


La gruparea calafeteana a revenit Ionut Burca, oficialii formatiei fiind acum in cautarea unui portar. „Lotul este acelasi ca in tur. Echipa a avut o evolutie buna in prima parte a campionatului, se putea chiar si mai bine daca jucatorii erau mai atenti. Oricum, obiectivul nostru este mentinerea in esalonul trei, asta insemnând insa clasarea in primele opt echipe. Pâna acum s-a mers pe pregatirea fizica, pe dezvoltarea fortei si rezistentei, dar din aceasta luna se va pune accentul pe pregatirea tehnico-tactica, urmând sa sustinem doua jocuri de verificare pe saptamâna“, a precizat Valentin Ghita, presedintele clubului Dunarea Calafat.


Chimia are gânduri mari


Dupa un tur nesatisfacator, Chimia Craiova s-a grabit sa-si reia pregatirile, gruparea de la Combinat strângând rândurile inca de pe 8 ianuarie. Elevii lui Baluta si Tilea se pregatesc pâna pe 11 februarie, când vor pleca la Sinaia, intr-un stagiu montan de zece zile. „Chimistii“ au gânduri mari pentru retur, obiectivul anuntat fiind clasarea in primele sase echipe. „Situatia actuala din clasament nu este conforma cu pretentiile si traditia acestei echipe. Vom incerca sa facem un retur mult mai bun, iar la final sa terminam in primele sase“, a afirmat Ilie Tilea.


Chimia s-a intarit cu fostul jucator al echipei CFR Craiova- Gigi Goiceanu, dar si cu alti juniori considerati de perspectiva (A. Mitroi, Navoiu, Negret si Brezoi), plecând in schimb Lisei, Geambasu, Renghea, Topala si Afronie. Situatia lui Sorinel Chivu este inca incerta, componentul formatie de futsal Energoconstructia neprezentându-se la antrenamentele echipei cu care se afla inca sub contract.


Miercuri, „chimistii“ au disputat pe terenul de la Combinat si un amical cu colega de serie Oltul Slatina, pe care l-au câstigat cu scorul de 2-1 (Goiceanu, Coanca / C. Mihalache), iar mâine vor intâlni echipa a doua a Universitatii, pe terenul „Ion Oblemenco II“.


„Gazarii“ asuda la Calimanesti


Cu o conducere tehnica imbunatatita, antrenorul Adrian Popescu fiind detasat de la „GP“ pentru a-l ajuta pe Valentin Ionel, Gaz Metan Podari s-a reunit pe 10 ianuarie, iar de marti echipa se afla la Calimanesti, pentru un stagiu montan de pregatire de zece zile. „Gazarii“ s-au antrenat pâna acum la Podari si „Gica Popescu“, iar colaborarea cu Scoala de Fotbal a facut ca lotul ca fie intarit cu mai multi jucatori de la „Han“. Pe lânga fotbalistii folositi in tur, la echipa au sosit Jianu, Chirita, Turculet si Dragan, toti juniori la „GP“ Craiova.


In statiunea vâlceana, fotbalistii de la Gaz Metan asuda din greu, tehnicienii programând câte doua sau chiar trei antrenamente zilnic, incercându-se si perfectarea câtorva amicale, echipele CSM Râmnicu Vâlcea si FC Caracal fiind primele pe lista. „Este o colaborare buna intre Gaz Metan si «GP», benefica pentru echipa si Scoala de Fotbal. Vom incerca sa ne depasim conditia din tur si sa ne apropiem mai mult de performanta“, a precizat Adrian Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS