21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSarapova si Clijsters, in semifinale

Sarapova si Clijsters, in semifinale

Dupa Serena Williams si Nicole Vaidisova, rusoaica Maria Sarapova si belgianca Kim Clijsters s-au calificat, ieri, in semifinalele turneului Australian Open. Cel mai greu meci l-a avut Clijsters, a patra favorita la Melbourne, care a intâlnit-o pe elvetianca Martina Hingis, cap de serie numarul 6. Belgianca s-a impus in trei seturi, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-3, dupa doua ore si trei minute de joc. Kim a inceput bine partida si a condus cu 2-0, dar a comis apoi o serie de erori incredibile, iar scorul in primul set a devenit 2-4 si ulterior 3-6. In setul al doilea, Clijsters a facut aproape acelasi numar de greseli (21 spre deosebire de 23 in primul), dar a câstigat mai multe puncte si s-a impus cu 6-4. In ultimul set, jocul Martinei Hingis a scazut in intensitate, in ciuda avantajului cu 2-0 pe care l-a avut la inceput. Clijsters a reusit un break la scorul de 3-3 si s-a desprins in câstigatoare, ajungând pentru a cincea oara in semifinalele turneului Australian Open.


Desi meciul dintre Maria Sarapova, principala favorita a competitiei, si compatrioata sa Anna Chakvetadze (nr. 10) s-a disputat in doua seturi, acesta a durat mai mult decât intâlnirea Clijster – Hingis, intinzându-se pe durata a doua ore si 14 minute. Sarapova s-a impus cu 7-6 (5), 7-5. Chakvetadze, mai scunda cu 18 centimetri decât Sarapova, a alergat-o pe aceasta pe tot terenul si i-a pus de multe ori probleme, fiind la un pas sa câstige primul set la tie-break. Si in setul al doilea, Chakvetadze a jucat excelent pâna la 5-5, dar apoi nu a mai putut face fata loviturilor in forta ale favoritei cu numarul 1 de la Melbourne.


Isi vor disputa un loc in finala Openului Australian trei „regine“ ale tenisului mondial, Serena Williams, Kim Clijsters si Maria Sarapova, si o tânara speranta, Nicole Vaidisova, care va implini 18 ani in aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS