Acasă Sport Scurte stiri

Scurte stiri

Handbal (m). România s-a impus in Letonia


In penultimul meci din Grupa a 3-a preliminara de calificare la CE din 2008, nationala de handbal masculin a României a câstigat la patru goluri diferenta confruntarea de la Riga cu Letonia. Elevii lui Lucian Râsnita s-au impus cu scorul de 30-26 (11-11), dupa o partida in care nu au avut emotii decât in cinci din ultimele zece minute de joc, când gazdele reusisera sa se distanteze la trei goluri. Finalul a apartinut insa tricolorilor, care le-au spulberat letonilor orice sansa de a spera la primul loc in grupa. Iacob (9 goluri), Sania (6), Novanc (5), Petrea (4), Toma (2), Timofte (2), Jurca (1) si Cozma (1) au fost marcatorii României, care, cu maximum de puncte, zece, poate visa la o calificare dupa ani buni la un turneu final. Returul cu Letonia este programat duminica, la Constanta (ora 11.00). Adversarii tricolorilor au deja asigurat locul doi care duce, de asemenea, in barajul pentru Europene si nu par a avea forta necesara de a intoarce rezultatul din tur pentru a câstiga grupa. De pe primul loc, România are sanse mai mari de calificare la turneul final, adversarul pe care sortii il vor scoate in cale putând fi mai accesibil. (M.A.)


Handbal (m). Energia Pandurii, la a treia victorie amicala


Echipa de handbal masculin Energia Pandurii Târgu Jiu a sustinut un joc amical in cadrul cantonamentului de pregatire de la Medgidia, reusind sa invinga lotul national de tineret al României cu scorul de 40-37. Tehnicianul Vlad Caba a rulat tot lotul, incercând sa gaseasca solutii de suplinire a lui Cristi Preda, indisponibil o perioada mai lunga dupa entorsa suferita la un antrenament. Caba s-a declarat nemultumit de modul cum elevii sai au tratat jocul in ciuda victoriei fara istoric. Energia va mai sustine trei jocuri de verificare in cadrul unui turneu organizat la Medgidia, cu lotul national de tineret, Romvag Caracal si CSM Medgidia, urmând sa revina la Târgu Jiu duminica. (C.P.)


Cupa Davis. Tricolorii nu se tem de Franta


La inceputul lunii viitoare, echipa de Cupa Davis a României va intâlni Franta in primul tur al Grupei Mondiale a competitiei, meciurile urmând sa se dispute la Clermont-Ferrand, in sala, pe suprafata dura. Grosjean si compania pornesc cu prima sansa, nu doar pentru ca joaca acasa, ci pentru diferenta clara de valoare. Jucatorii francezi sunt in primii 50 in clasamentul ATP si au si doua echipe de dublu in primele zece ale lumii, in timp ce tenismenii români sunt total iesiti din forma. Cu toate acestea, capitanul nejucator al echipei României, Florin Segarceanu, a anuntat ca tricolorii isi vor apara sansele in meciul programat intre 9-11 februarie, pentru ca o competitie precum Cupa Davis „poate sa te mobilizeze suplimentar“. „Va fi un meci foarte dificil. Cunoastem forta Frantei, stim si componenta lotului. Ei au primele sanse. Din pacate, jucatorii nostri nu sunt intr-o perioada buna. Victor Hanescu revine dupa o accidentare si trebuie sa mai joace in câteva turnee pentru a-si recapata increderea, la fel si Andrei Pavel. Dar, ceea ce imi da incredere este ca o competitie precum Cupa Davis este altceva. Uneori, dupa rezultate mai slabe in turnee, Cupa Davis se intâmpla sa te mobilizeze si sa obtii un rezultat bun. Speram ca jucatorii sa fie sanatosi. Sunt convins ca ne vom apara bine sansele“, a spus Segarceanu. Acesta a convocat cinci jucatori pentru deplasarea in Hexagon: Pavel, Hanescu, Florin Mergea, Horia Tecau si Petru-Alexandru Luncanu. (M.A.)


Box. Gorjenii se bat la Cupa Unirii


Sala Sporturilor din Târgu Jiu va gazdui in acest week-end o puternica intrecere pugilistica dotata cu Cupa Unirii. Pe lânga cluburile gorjene isi vor trimite reprezentantii si grupari din Baia Mare, Zalau si Vâlcea. Competitia are caracter amical si este organizata sub indrumarea Directiei de Sport a judetului Gorj, a Clubului Pandurii Târgu Jiu si a Asociatiei Judetene de Box, cu sprijinul Primariei Târgu Jiu.


Altfel, clubul Minerul Jilt Matasari incearca sa resusciteze sectia de box dupa ce presedintele Ion Ruset a disponibilizat toti sportivii care se pregateau sub indrumarea lui Ninel Geica. In prezent, matasarenii pun accent pe cresterea viitorilor campioni, de reusita ocupându-se tehnicianul Ion Draghici. Sase sportivi, Constantin Lupsoiu, Dragos Lupsoiu, Alin Ascunseanu, Iulian Badea, Alin Monea si Marius Salan, ultimul component al lotului national de cadeti, se pregatesc la Pestisani pâna pe 26 ianuarie. Boxerii au primit echipament, urmând sa fie inscrisi in campionatele nationale si Cupa României. (C.P.)

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version