Acasă Sport Mauresmo s-a distrat cu Poutchkova

Mauresmo s-a distrat cu Poutchkova

Amelie Mauresmo a trecut fara probleme in turul al treilea de la Australian Open, competitie in care este creditata cu a doua sansa la titlu dupa rusoaica Maria Sarapova. Frantuzoaica a intâlnit-o ieri pe rusoaica de 19 ani Olga Poutchkova si s-a impus usor, cu scorul de 6-2, 6-2, cele doua jucatoare ramânând pe teren timp de o ora si 12 minute. Inaintea meciului, disputat pe arena centrala „Rod Laver“ cu acoperisul inchis din cauza ploii, Mauresmo spunea despre adversara sa: „Poutchkova? Nu o cunosc deloc, dar daca este din Rusia cu siguranta are un rever cu doua mâini si nu are un serviciu bun“. Asteptarile frantuzoaicei s-au confirmat, Olga Poutchkova comitând multe duble greseli la serviciu. Mauresmo a folosit tactica ei obisnuita, alternând urcarile la fileu cu mingile trimise cu forta de pe fundul terenului, si nu i-a lasat nici o sansa adversarei sale. In primul set, la 1-0 pentru Mauresmo, Poutchkova a reusit un break si a dus scorul la 1-1, acest fapt stârnind chiar zâmbetul frantuzoaicei, care in numai 15 minute a ajuns sa aiba un avantaj de 5-1. Amelie Mauresmo, detinatoarea titlului la Australian Open, se va intâlni in runda a treia cu o jucatoare din Cehia, Eva Birnerova, ajunsa pentru prima data in cariera in aceasta faza a turneului. Birnerova a eliminat-o pe nemtoaica Julia Schruff, dupa trei seturi, scor 6-2, 2-6, 6-2.


Svetlana Kuznetova nu se lasa


Rusoaica Svetlana Kuznetova, a patra in ierarhia WTA si a treia pe lista capilor de serie la Australian Open, si-a continuat si ea cursa spre fazele superioare ale competitiei de la Melbourne. Adversara sa din turul al doilea a fost reprezentanta gazdelor Monique Adamczak (262 WTA), beneficiara a unui wild card, care a cedat cu 6-2, 6-1, dupa exact o ora de joc. In calea spre optimi a Svetlanei Kuznetova va sta compatrioata sa Maria Kirilenko, cap de serie numarul 26, care s-a impus cu 4-6, 6-3, 6-4 in fata altei jucatoare din fostul bloc sovietic, ucraineanca Julia Vakulenko.


In turul trei a ajuns si Nicole Vaidisova din Cehia, favorita cu numarul 10, invingatoare in 54 de minute, cu 6-2, 6-1, in partida cu Milagros Sequera din Venezuela. Nici rusoaica Nadia Petrova (nr. 5) nu a stat prea mult la discutii cu adversara ei, argentinianca Gisella Dulko, pe care a intrecut-o tot la fel de repede, cu 6-1, 6-2. De fapt, ieri nu s-a inregistrat nici o surpriza in competitia feminina de la Australian Open. Pâna si americanca Serena Williams, iesita din forma de mai mult timp, care nu figureaza printre favorite, s-a calificat fara prea mari emotii in turul al treilea, dupa victoria cu 7-6 (4), 6-2 obtinuta in fata luxemburghezei Anne Kremer. Greul abia incepe insa pentru cea mai mica dintre surorile Williams, pentru ca urmatoarea ei adversara va fi Nadia Petrova.

Exit mobile version