11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSarapova, cu greu in turul doi

Sarapova, cu greu in turul doi

Maria Sarapova, prima favorita la Openul Australiei, a fost ieri la un pas sa paraseasca turneul in primul tur. Rusoiaca s-a impus cu greu, in trei seturi, cu scorul de 6-3, 4-6, 9-7 in fata frantuzoaicei Camille Pin, la capatul unei partide care a durat aproape trei ore. Sarapova, aflata in fruntea clasamentului WTA, a fost la doua puncte distanta de o contraperformanta istorica, aceea de a deveni primul cap de serie din 1979 incoace care paraseste competitia de la Melbourne dupa disputarea primului tur.


La fel ca multi dintre jucatorii care au avut nesansa sa evolueze ieri la Australian Open, si Maria Sarapova s-a plâns de temperatura care atingea si 50 de grade la nivelul terenului de joc: „Este de-a dreptul inuman sa joci timp de trei ore la o asemenea temperatura“. Jucatoarea rusa a solicitat un time-out la fiecare zece minute pentru a apela la ajutorul medicului si a avut o cadere incredibila in joc, in ultimul set, din cauza unor probleme la stomac, dupa ce a avut un avantaj de 5-0, scorul devenind 5-5. Sarapova a apelat apoi la „arsenalul“ ei de lovituri de mare campioana si s-a impus in cele din urma, reusind chiar sa salveze o minge de meci in timpul tie-break-ului.


Misiuni usoare pentru Clijsters si Hingis


Mult mai putine probleme au avut belgianca Kim Clijsters, a patra favorita, si elvetianca Martina Hingis, cap de serie numarul 6, care nu au pierdut nici un set in fata adversarelor pe care le-au avut in primul tur. Clijsters s-a confruntat cu rusoaica Vasilisa Bardina, finalista la turneul de la Auckland, saptamâna trecuta, si s-a impus cu un incredibil 6-0, 6-0, dupa doar 44 de minute de joc. Urmatoarea adversara a belgiencei va fi japoneza Akiko Morigami, care a ajuns in turul al doilea dupa ce a invins-o cu 7-5, 2-6, 6-4 pe Tsvetana Pironkova din Bulgaria.


Aproape la fel de expeditiva a fost si Marina Hingis, dar in fata unei jucatoare mai bine cotata, frantuzoaica Nathalie Dechy. Elvetianca s-a impus cu 6-0, 6-2, la capatul unui meci care a durat 54 de minute. Hingis se va confrunta in turul al doilea cu una dintre numeroasele jucatoare din Rusia prezente la Melbourne, Alla Kudryavtseva, care a trecut cu 4-6, 6-2, 9-7, de finlandeza Emma Laine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS