10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNadal si Davydenko merg mai departe

Nadal si Davydenko merg mai departe

Spaniolul Rafael Nadal si rusul Nikolai Davydenko, al doilea, respectiv al treilea favorit la Australian Open, s-au calificat, ieri, in turul al doilea al competitiei, in ciuda faptului ca au fost nevoiti sa evolueze la o temperatura foarte ridicata, care i-a constrâns pe organizatori sa decida amânarea unor partide. Nadal, creditat cu sansa a doua la Melbourne, dupa Federer, l-a intâlnit in prima runda pe americanul Robert Kendrick, ocupant al locului 77 in ierarhia ATP, in fata caruia s-a impus in trei seturi, cu 7-6 (6), 6-3, 6-2, dupa doua ore si sapte minute de joc. Ibericul a fost unul dintre jucatorii privilegiati, el evoluând pe arena centrala, prevazuta cu acoperis culisabil, pe care organizatorii l-au folosit in timpul acestei partide.


„Conditiile de joc au fost diferite fata de cele normale. Eu as prefera sa joc fara acoperis, nu-mi place in sala. Dar a fost incredibil de cald. Nici inauntru nu era o temperatura optima de joc, dar conditiile erau totusi mai bune. Cel mai important lucru este ca am reusit sa câstig“, a declarat Nadal dupa meci. Spaniolul, numarul 2 mondial, nu va avea un adversar de calibru in turul secund, el urmând sa intâlneasca invingatorul partidei dintre belgianul Kristof Vliegen si germanul Philipp Kohlschreiber.


Nici al treilea favorit de la primul Mare Slem al anului, rusul Nikolai Davydenko, nu a cedat vreun set primului sau adversar de la Melbourne, argentinianul Sergio Roitman, pe care l-a invins cu 6-2, 7-5, 6-2 dupa o ora si 58 de minute. Rusul a impresionat in special la serviciu, reusind 12 asi. In faza urmatoare a competitiei, Davydenko, jucator care saptamâna trecuta a fost amendat de oficialii ATP pentru o declaratie defaimatoare la adresa Openului Australiei, va da piept cu un jucator experimentat, ecuadorianul Nicolas Lapentti, care a trecut de britanicul Alan Mackin cu 6-4, 6-4, 6-2.


Nalbandian, ajutat de caldura


Nici argentinianul David Nalbandian, semifinalist anul trecut la Australian Open, anul acesta al optulea pe lista capilor de serie, nu va rata intâlnirea cu turul al doilea al competitiei. El l-a avut ca adversar in prima runda pe sârbul Janko Tipsarevic, un jucator ambitios, dar care a abandonat la scorul de 6-7 (5), 4-6, 7-6 (2), 6-0, 2-1. Desi dupa meci s-a plâns de temperatura ridicata, Nalbandian a fost ajutat practic de conditiile meteo existente, tocmai din aceasta cauza abandonând adversarul sau. „Eu nu mai inteleg nimic. Organizatorii au decis sa nu mai inceapa nici un meci pentru ca temperatura atingea 40 de grade, dar au hotarât ca jocurile deja incepute sa se dispute in continuare. De ce nu au oprit si aceste partide? In fine, astea sunt regulile“, declara, nemultumit, argentinianul dupa meciul cu Tipsarevic. Cei doi jucatori au transpirat timp de trei ore si 19 minute pâna când sârbul a cedat.


Din cauza temperaturilor ridicate, si meciul pe care românul Victor Hanescu trebuia sa-l dispute ieri cu canadianul Frank Dancevic a fost amânat de organizatorii turneului din Australia. Cu o ora inaintea lasarii intunericului la Melbourne, intâlnirea programata pe terenul 10 nu incepuse si erau sanse minime ca Hanescu si Dancevic sa intre in joc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS