Acasă Sport Scurte stiri

Scurte stiri

Handbal (m). România s-a impus in Georgia


Echipa nationala de handbal masculin a României a reusit ieri a treia victorie din tot atâtea meciuri in Grupa a 3-a preliminara a CE 2008. Dupa succesele cu Bulgaria, tricolorii au invins si Georgia, chiar la Tbilisi, la o diferenta confortabila 34-24 (18-15). Elevii lui Lucian Râsnita au inceput jocul in forta, au condus si cu sapte goluri, dar au slabit ritmul pe final de repriza. Gazdele au avut o tresarire de orgoliu in debutul actului secund, reusind sa egaleze la 18, dar nu au putut mai mult. Mazilu a marcat rapid doua goluri, apoi diferenta de scor a tot crescut, românii fiind de neoprit. Golurile nationalei noastre au fost reusite de Mazilu (9), Sadoveac (7), Jurca (4), Timofte (4), Cozma (3), Petrea (2), Iacob (2), Novanc (1), Stavrositu (1) si Sania (1). Returul va avea loc mâine, la Constanta (ora 11.00). România a acumulat 6 puncte in clasamentul grupei, la fel ca si Letonia, echipa pe care o va intâlni pe 17 si 21 ianuarie, intr-o dubla decisiva pentru clasarea pe primul loc in grupa, care asigura participarea in barajul pentru Europene. (M.A.)


 


Baschet (m). Turneu la Craiova


Baschetbalistii antrenati de Marius Toma si Jean Grigorie vor sustine in acest week-end primul turneu dintre tur si retur. Intrecerea va avea loc la Craiova, urmând sa se dispute in Sala Sporturilor din Valea Vlaicii. Competitia este rezervata echipelor care fac parte din aceeasi serie cu CS Universitatea Craiova, adica Timba Timisoara, Energia Rovinari si CSS SCB Râmnicu Vâlcea. In acest moment, gruparea din Banie se afla pe locul doi in clasamentul seriei, dupa Energia Rovinari, si spera sa ramâna pe aceeasi pozitie la finalul acestui turneu. Un avantaj in acest sens pentru sportivii craioveni il constituie faptul ca vor evolua in fata propriilor suporteri, intr-o sala cu care sunt deja acomodati. Meciurile de la Craiova se vor disputa dupa urmatorul program: astazi: Energia – SCB Vâlcea (ora 10.00), Universitatea – Timba (ora 11.30), Timba – Energia (ora 18.00), Universitatea – SCB Vâlcea (ora 19.30); mâine: Timba – SCB Vâlcea (ora 10.00), Universitatea – Energia (ora 11.30). Daca isi vor consolida pozitia secunda in clasamentul seriei, baschetbalistii craioveni au mari sanse sa prinda turneul semifinal, atingându-si astfel obiectivul. Cel de-al doilea turneu dintre tur si retur va avea loc la Târgu Jiu, apoi va incepe returul campionatului. (L.C.)


 


Tenis. Hanescu il intâlneste pe Dancevici


In urma tragerii la sorti care a avut loc ieri, la Melbourne, s-a stabilit ca tenismanul român Victor Hanescu va juca impotriva canadianului Frank Dancevici, in runda inaugurala a turneului Australian Open, primul de Mare Slem al anului, care va debuta luni. In cazul in care il va elimina pe Dancevici, Hanescu il va intâlni in turul secund pe invingatorul dintre reprezentantul gazdelor, Lleyton Hewitt, al 19-lea favorit al competitiei, si un jucator venit din calificari. In primul tur de la Australian Open, favoritul numarul 1 al intrecerii si detinatorul titlului, elvetianul Roger Federer, il va intâlni pe germanul Bjorn Phau, in timp ce favoritul numarul 2, spaniolul Rafael Nadal, va juca impotriva americanului Robert Kendrick. La feminin, singura jucatoare româna prezenta pe tabloul principal, Edina Gallovits, o va intâlni, in runda inaugurala, pe americanca Meilen Tu si, in cazul in care va ajunge in turul doi, o va avea ca adversara pe invingatoarea din meciul Shahar Peer (Israel, nr. 16) – Romina Oprandi (Italia). Principala favorita a competitiei, rusoaica Maria Sarapova, o va intâlni pe Camille Pin (Franta), iar Amelie Mauresmo (nr. 2) va juca impotriva lui Shenay Perry (SUA). (I.N.)


 


Tenis. Niculescu si Perianu, eliminate


Monica Niculescu si Anda Perianu, singurele jucatoare române ramase in cursa pentru calificarea pe tabloul principal al turneului Australian Open, au fost eliminate ieri in turul al doilea al calificarilor. Niculescu a pierdut in trei seturi intâlnirea cu Julia Vakulenko din Ucraina, scor 6-0, 5-7, 7-5, dupa doua ore si 13 minute de joc. Românca, de 19 ani, nu a reusit sa profite de faptul ca adversara ei a comis 67 de greseli nefortate in seturile doi si trei, dupa ce in primul fusese depasita intr-o maniera categorica de ucraineanca in numai 24 de minute (0-6). La rândul ei, Anda Perianu, de 26 de ani, a fost intrecuta in trei seturi, cu scorul de 7-5, 3-6, 6-4, de nemtoaica Vanessa Henke, la capatul unui meci care a durat doua ore si 32 de minute. (I.N.)


 


Moto GP. Robert Muresan vrea sa ajunga in top 10


Echipa finlandeza Ajo Motorsport si-a prezentat ieri la Helsinki tandemul de piloti cu care va aborda sezonul 2007 al Campionatului Mondial de motociclism viteza. Cu aceasta ocazie a fost prezentat oficial si Robert Muresan, primul pilot român din Moto GP, care in acest an va concura intregul sezon, având la dispozitie o motocicleta Derbi. Coechipierul sau va fi austriacul Michael Ranseder. „Anul trecut am avut o serie de probleme tehnice cu motocicletele folosite si nu am putut merge la adevarata capacitate. Acum, cu Ajo Motorsport, nu cred ca voi mai avea probleme care sa ma impiedice sa iau startul. Scopul meu este sa punctez in fiecare etapa si sper ca la sfârsitul sezonului sa fiu in top 10. Nu pot spune prea multe despre Derbi, pentru ca primul test il vom avea pe 22 ianuarie, la Jerez, insa abia astept sa ma urc in sa“, a precizat Muresan, care va implini 16 ani pe 22 martie. Ajo Motorsport a fost fondata in 1997, iar din 2001 este prezenta in Campionatul Mondial de motociclism viteza, la clasa 125 cmc. (M.A.)

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version