22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVW a pus stapânire pe podium

VW a pus stapânire pe podium

In clasamentul general al sectiunii auto, primele trei locuri sunt ocupate de pilotii constructorului german de automobile: Carlos Sainz, Giniel De Villiers si Carlos Sousa.


Etapa a cincea a Raliului Lisabona – Dakar 2007 s-a desfasurat miercuri, intre localitatile marocane Ouarzazate si Tan Tan. Traseul acestei runde a avut 768 de kilometri, proba speciala cronometrata fiind de 325 km.


Etapa a sasea s-a desfasurat ieri, dupa inchiderea editiei, pe o distanta de 817 kilometri, dintre care 394 de kilometri de proba speciala, intre localitatea marocana Tan Tan si orasul Zouerat, din Mauritania.


Românii merg incet, dar sigur


Românul Emanuel Gyenes a ocupat locul 63 la categoria moto in etapa a cincea a Raliului Dakar 2007. Emanuel Gyenes, pe KTM 660 Rally, a parcurs traseul in cinci ore, patru minute si 48 de secunde. Celalalt român din competitie, Marcel Butuza, tot pe KTM 660 Rally, a ocupat locul 75, cu timpul de cinci ore, 19 minute si 39 de secunde.


Austriacul Martin Freinademetz, care este stabilit la Sibiu si concureaza cu licenta eliberata de Federatia Româna de Motociclism, a terminat etapa pe locul 87, cu timpul de cinci ore, 29 de minute si 36 de secunde.


Etapa de miercuri a Raliului Dakar 2007 a fost câstigata, la categoria moto, de spaniolul Isidre Esteve Pujol (trei ore, 56 de minute si 22 de secunde – KTM), urmat de conationalul sau Marc Coma (trei ore, 58 de minute si 16 secunde – KTM), in timp ce pozitia a treia a revenit francezului Cyril Despres (patru ore, un minut si 24 de secunde – KTM).


In clasamentul general conduce spaniolul Marc Coma, câstigatorul de anul trecut al raliului, cu timpul de 14 ore, opt minute si 48 de secunde, urmat, la noua minute si 56 de secunde, de conationalul sau Isidre Esteve Pujol si francezul David Casteu, la 37 de minute si 41 de secunde.


Emanuel Gyenes ocupa pozitia a 63-a, la cinci ore, patru minute si 26 de secunde de lider, in timp ce Marcel Butuza se afla pe pozitia a 74-a, la cinci ore, 44 de minute si 14 secunde de Marc Coma. Freinademetz ocupa locul 85, la sapte ore, 54 de minute si 29 de secunde de Coma.


Inca o victorie pentru Sainz


La categoria auto, a cincea etapa a fost câstigata de echipajul Carlos Sainz / Michel Perrin (Spania / Franta; Volkswagen), cu timpul de trei ore, 36 de minute si 39 de secunde, urmat la 30 de secunde de francezii Stephane Petterhansel / Jean-Paul Cottret (Mitsubishi) si de Giniel De Villiers / Dirk von Zitzewitz (Africa de Sud / Germania; Volkswagen), la un minut si 41 de secunde. Locurile patru si cinci au fost ocupate, in ordine, de cuplurile Luc Alphand / Gilles Picard (Franta) si Nani Roma / Lucas Cruz Senra (Spania), ambele facând parte din team-ul Mitsubishi. In clasamentul general conduce echipajul Carlos Sainz / Michel Perrin (Volkswagen), urmat, in ordine, de Giniel De Villiers / Dirk von Zitzewitz (Volkswagen), Carlos Sousa / Andreas Schulz (Volkswagen), Nani Roma / Lucas Cruz Senra (Mitsubishi) si Luc Alphand / Gilles Picard (Mitsubishi).


Stacey a profitat de abandonul lui Ceaghin


Profitând de abandonul campionului en-titre Vladimir Ceaghin (Rusia / Kamaz), care a dominat prima parte a actualei editii a Raliului Dakar, olandezul Hans Stacey (MAN) a câstigat etapa a cincea la categoria autocamioane, fiind cronometrat cu timpul de trei ore, 41 de minute si 59 de secunde. Stacey a fost urmat in ierarhia acestei runde de compatriotul sau Gerard De Rooy (GINAF – la trei minute si 51 de secunde de invingator) si de rusul Ilgizar Mardeev (Kamaz – la unsprezece minute si 46 de secunde de primul loc). Urmatoarele doua pozitii au fost ocupate, in ordine, de Philippe Jacquot (Franta / MAN – cu un ecart de 12:48) si de Wulfert Van Ginkel (Olanda / GINAF – la 13:23 de primul loc). In clasamentul general al cursei „greilor“, primele cinci locuri sunt ocupate de urmatorii piloti: 1. Hans Stacey (Olanda / MAN), 2. Gerard De Rooy (Olanda / GINAF), 3. Ilgizar Mardeev (Rusia / Kamaz), 4. Ales Loprais (Cehia / Tatra), 5. Wulfert Van Ginkel (Olanda / GINAF).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS