14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Eveniment sportiv

In perioada 17 – 25 Februarie 2007, se va desfasura in România, la Busteni, Predeal si Sinaia, prima Cupa Mondiala de Skiboard (SKIBOARD WORLD CUP – Romania 2007).


Evenimentul este UNIC si istoric atât pentru Skiboarding, aflat la Prima Competitie Mondiala, cât si pentru România, care va fi pentru prima oara gazda unui Campionat Mondial pe zapada, intrând astfel in circuitul international al sporturilor de iarna.


Cupa Mondiala este organizata de WORLD SKIBOARD ASSOCIATION (cu sediul in New York) in colaborare cu Federatia Româna de Schi, Asociatia Sportiva pentru promovarea Skiboardului in România (proaspat infiintata), compania turistica Visit Romania si alte businessuri din România.


Initiatorul si organizatorul evenimentului, WORLD SKIBOARD ASSOCIATION, include principalii factori de decizie ai lumii skiboard-ului, producatori de echipament, media si specialisti in domeniu, sportivi si asociatii din Canada, America, Letonia, Cehia, Norvegia, România si Rusia, precum si personalitati din Japonia, Coreea, Macedonia, Marea Britanie etc.


Detalii despre eveniment pot fi obtinute pe website-ul www.worldskiboard.com


Tom Greco, personalitatea nr. 1 a Skiboard-ului mondial, este proprietarul Revel8 Skiboards si skiboardsonline.com. Revel8 este o companie americana care fabrica skiboard-uri, sponsorizeaza sportivi si competitii. Skiboardsonline.com este un magazin prin internet care vinde skiboard-uri in toata lumea. Tom este de asemenea managerul echipei Revel8, care cuprinde skiboard-isti din Canada, America, Letonia, Europa, din toata lumea, care fac parte din echipa ce reprezinta Revel8skiboards.


„Suntem foarte bucurosi ca vom putea calatori in România si sa aratam românilor ce putem sa facem. Totodata, suntem interesati sa vedem sportivii români pentru prima data. Skiboard-isti din Canada, America, Japonia, Coreea de Sud, Europa de Est si Vest, toata lumea este foarte nerabdatoare sa se intâlneasca. Va fi pentru prima data in istoria skiboarding-ului când oameni din lumea intreaga se vor uni si vor impartasi dragostea lor pentru skiboard. Este un sport, inca mic, care creste repede si ne place ideea de a putea sa venim impreuna intr-un singur loc, in special in România. Suntem foarte nerabdatori sa venim in România“.


Ce Este SKIBOARD-ul?


Skiboard-ul (NU confundati cu snowboard-ul!) este cel mai nou sport de iarna, aproape 10 ani.


Similar cu schiul, insa mult mai simplu de invatat, mai mult control si stabilitate, mult mai distractiv si mai practic.


Skiboard-urile sunt asemanatoare cu schiurile, insa mai scurte si mai late, parabolice si twintip.


Fiind mai scurte, in general sub 99 cm, sunt foarte usor de controlat (nu se incruciseaza ca schiurile). Latimea sporita 10,5 – 11,5 cm (fata de 5 – 6 cm la schiurile obisnuite) da mai multa stabilitate si in acelasi timp compenseaza (din punct de vedere al vitezei) diferenta de lungime. De exemplu, o pereche de skiboard-uri de 98 cm este echivalenta, ca viteza, cu o pereche de schiuri de 185 cm.


Inca un avantaj este faptul ca nu este nevoie de bete.


Skiboarding-ul este in continua crestere de popularitate in America de Nord, Asia, Europa si Australia.


Toti schiorii si snowboard-istii care au incercat o singura data skiboard-urile au fost imediat prinsi, renuntând la schiurile clasice sau snowboard in favoarea skiboard-ului. Pentru incepatori, avantajul skiboard-ului este incontestabil, fiind singurul sport in care poti porni de la zero si ajunge la nivel intermediar intr-o zi.


Dezvoltarea considerabila a skiboard-ului se datoreaza in exclusivitate publicului entuziast.


Atât Corporate Media, cât si marii producatori de schiuri neglijeaza skiboard-ul din motive strict mercantile. In timp ce o pereche de skiboard-uri top quality costa (cu tot cu legaturi) intre $ 350 – $ 550, pentru o pereche de schiuri de aceeasi calitate se taxeaza intre $ 1.200 – $ 1.500. In plus, o serie de accesorii, precum bete, suporturi (auto) pentru schiuri sau snowboard-uri etc., nu sunt necesare pentru skiboarding.


Pe de alta parte, din punct de vedere turistic, statiunile de schi au numai de câstigat deoarece skiboard-ul aduce din ce in ce mai multi adepti (de la incepatori la avansati) pe pârtii.


Pentru mai multe detalii mergeti pe website-urile www.skiboardsonline.com sau www.skiboards.com.


Daca va place zapada, incercati macar o data sa mergeti pe skiboard-uri si veti avea o surpriza foarte placuta: „dragoste la prima vedere“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS