17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCinci români eliminati in calificari

Cinci români eliminati in calificari

Andrei Pavel, Adrian Ungur, Victor Crivoi, Adrian Voinea si Dacian Craciun s-au dus pâna la Melbourne ca sa joace câte un singur meci.


Jucatorii români Andrei Pavel, Adrian Ungur, Victor Crivoi, Adrian Voinea si Dacian Craciun au fost eliminati, ieri-dimineata, in primul tur al calificarilor turneului Australian Open, primul de Mare Slem al anului, care va debuta luni la Melbourne.


Andrei Pavel a fost invins in trei seturi de sârbul Viktor Troicki. Dupa ce s-a impus in primul set, cu 6-3, dupa 38 de minute, jucând destul de bine, Pavel parea ca are meciul in mâna, dar a pierdut urmatoarele doua seturi, cu 6-4, 6-4, si s-a vazut eliminat de modestul Troicki, inainte sa ajunga pe tabloul principal. Jucatorul român a platit tribut celor 38 de greseli nefortate si serviciului slab, care nu i-a adus decât un as, spre deosebire de cei sase reusiti de sârb, care va juca in urmatorul meci cu americanul Scott Oudsema, in turul doi al calificarilor.


Adrian Ungur, la fel ca Andrei Pavel, a câstigat primul set, scor 7-6, in partida pe care a pierdut-o in cele din urma cu danezul Kenneth Carlsen, cap de serie numarul 27 in calificari. Acesta din urma si-a adjudecat seturile doi si trei, cu 6-3, respectiv 6-2.


Nici Victor Crivoi nu a avut mai mult noroc, el inclinându-se in trei seturi in fata polonezului Lukasz Kubot, care s-a impus cu 6-3, 4-6, 6-4, dupa doua ore si 30 de minute de joc.


Adrian Voinea, de 32 de ani, care revenise dupa trei ani si jumatate in competitie, a abandonat intâlnirea cu sârbul Boris Pashanski, cap de serie numarul 11, dupa ce a câstigat primul set, cu 6-1, dupa numai 27 de minute de joc, si se afla la egalitate (2-2) in cel de-al doliea.


Dacian Craciun a parasit competitia dupa ce a pierdut, cu scorul de 6-4, 6-2, intâlnirea cu americanul Brian Wilson.


Singurul român care va juca la Australian Open ramâne Victor Hanescu, prezent pe tabloul principal al competitiei.


La feminin, jucatoarele Monica Niculescu si Anda Perianu au trecut in turul doi al calificarilor, iar Simona Matei a fost invinsa in runda inaugurala. Edina Gallovits este singura jucatoare calificata direct pe tabloul principal.


Anda Perianu a invins-o pe canadianca Stephanie Dubois, cu 7-5, 6-2, si va juca in turul doi al calificarilor cu germanca Vanessa Henke, care a trecut de chinezoaica Zi Yan, cu 6-3, 6-4. Monica Niculescu a trecut de Carly Gullickson, din SUA, cu 3-6, 6-2, 7-5, si va juca impotriva ucrainencei Iulia Vakulenko, invingatoare in fata nemtoaicei Angelique Kerber cu 6-1, 3-6, 6-0.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS