24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCeaghin a abandonat

Ceaghin a abandonat

Rusul Vladimir Ceaghin, cvintuplu câstigator al Raliului Dakar la camioane si lider al clasamentului general inaintea etapei a cincea a editiei din acest an, a abandonat miercuri, la kilometrul 292 al etapei marocane dintre Ouarzazate si Tan Tan, care a insumat 768 de kilometri. Dupa ce a parcurs 179 de kilometri, la camionul Kamaz al rusului a aparut o problema la sistemul de admisie al motorului, identica cu aceea pe care o avusese olandezul Hugo Duisters de la echipa MAN cu o zi inainte. Dupa ce a primit ajutorul echipei de asistenta tehnica, Ceaghin si-a reluat cursa, cu toate ca pierduse 20 de minute. Pâna la urma, la kilometrul 292, pilotul echipei Kamaz a abandonat definitiv cursa din cauza aceleiasi probleme.


„Am trecut de Ceaghin si am observat camionul lui care nu se mai misca. Nu era nimeni in apropiere care sa-l ajute“, a spus pilotul belgian Hugo Duisters de la echipa GINAF.


Etapa a cincea a fost marcata de abandonul a 52 de concurenti. Aceasta a treia runda marocana a scos din cursa 23 de motociclete, 21 de autovehicule si opt camioane. In total, de la startul competitiei care a avut loc pe 6 ianuarie, la Lisabona, au abandonat 47 de motociclete, 31 de masini si 12 camioane. In competitie au mai ramas 420 de echipaje (198 de motociclete, 149 de masini si 73 de camoioane) din cele 510 care au luat startul in Portugalia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS